ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Λεφτά στην Ελβετία

maskesΓράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

«Τρία χρόνια φυλακή για τον πρώην υπουργό που έκρυβε λεφτά στην Ελβετία»! Όχι, μην τρομάζετε. Δεν πρόκειται για Έλληνα πρώην υπουργό! Όχι που δεν υπήρξαν και τέτοιοι υπουργοί που έβγαζαν λεφτά στην Ελβετία… Απλώς εμείς δεν τους στέλνουμε στην φυλακή! Προτιμάμε να τους ξανακάνουμε υπουργούς για να μην έχουν ελεύθερο χρόνο να χαρούν τα λεφτά που έβγαλαν στην Ελβετία!

Φαίνεται πως θα το γνώριζε αυτό ο εν λόγω υπουργός –άλλωστε μικρός πολύ έχει γίνει ο ηλεκτρονικός μας κόσμος-  γι αυτό και έμεινε καθισμένος στον πάγκο του δικαστηρίου για ώρα μετά την ανακοίνωση της πρωτόδικης καταδίκης του, μοιάζοντας έκπληκτος.

Μα, συμβαίνουν αυτά; θα σκεπτόταν…

Βέβαια, έχουμε κι ‘μεις τον δικό μας Άκη. Στον Κορυδαλλό. Αυτός σήκωσε τις αμαρτίες όλων! Για να αποτελεί εσαεί την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα!

Κι όμως, αν το καλοσκεφθεί κανείς, είναι άδικο να τιμωρείται κάποιος επειδή έχει τα λεφτά του στην Ελβετία!

Γιατί έγινε η Ελβετία μεγάλη χώρα; Γιατί έχει μεγάλες Τράπεζες!

Γιατί έχει η Ελβετία μεγάλες Τράπεζες; Μα γιατί χρόνια τώρα, δέχονταν χρήμα και δεν είχαν την αγένεια να ρωτούν ποιος είσαι, από που είσαι και από πού το έχεις αποκτήσει!

Τους αρκούσε ότι το είχες!

Πήγαινες, λοιπόν, και αντί για όνομα σου έδιναν έναν αριθμό! Όπως στα εργοστάσια της Γερμανίας! Οι μετανάστες-εργάτες δεν είχαν όνομα! Μόνον αριθμό! Όπως και στο Άουσβιτς…

Αυτό σου έδινε τη σιγουριά του ακαταδίωκτου! Ποιος θα σε ανακάλυπτε, αφού εσύ δεν ήσουν εσύ, αλλά ένας απρόσωπος αριθμός!..

Έτσι «χτίσαμε» την  Ελβετία ως «επίγειο παράδεισο» γιατί; Γιατί σ’ αυτήν έβρισκαν ασφαλές καταφύγιο οι φοροδιαφεύγοντες του κόσμου!

Την κρατήσαμε «ουδέτερη» σε δύο Παγκοσμίους Πολέμους, γιατί; Για να φυλάει τα μαύρα λεφτά των πάσης φύσεως κομπιναδόρων! Αλλά και τα λεφτά της Άρχουσας Τάξης, μακριά από το μπαρούτι και τα συναφή!

Ε, πως μπορεί, λοιπόν, να είναι υπόδικος κάποιος επειδή κάνει αυτό για το οποίο “εμείς” δημιουργήσαμε όλες τις υποδομές και του εξασφαλίσαμε τις προϋποθέσεις ακριβώς για να μπορούμε με ασφάλεια να το χρησιμοποιούμε;

Σας μπέρδεψα; Εγώ να δείτε…

Από όταν καταργήθηκε η αριθμολαγνεία των ελβετικών τραπεζών, και περάσανε σε βαφτιστικά και σε επώνυμα, συστάθηκαν οι περιβόητες «λίστες»! Όπως λέμε π.χ. λίστα Λαγκάρντ! Ή η λίστα Μπόργιανς!..

Κι έτσι, πιάστηκαν στη φάκα κάποιοι που έβλεπαν μόνο το τυράκι

Ε, και λοιπόν; Σάματις τους ξεμπροστιάσαμε όλους;

Πάλι κάποιους … Μόνον.

Πρέπει να ζήσουν και οι Τράπεζες. Έστω και της Ελβετίας…

*Για να μην χάσετε τον ύπνο σας ψάχνοντας να βρείτε τον «πρώην» της ιστορία μας, σε κάθειρξη τριών ετών καταδικάστηκε στη Γαλλία ο πρώην υπουργός Προϋπολογισμού Ζερόμ Καουζάκ, ο άνθρωπος που είχε διοριστεί από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή αλλά τελικά ομολόγησε ότι ο ίδιος έκρυβε χρήματα στην Ελβετία…