Χίος: Επεισόδια με επτά τραυματίες στον καταυλισμό προσφύγων στη Σούδα

Χίος.- Με βολές στον αέρα, χρησιμοποιώντας την κυνηγετική του καραμπίνα, αντέδρασε κάτοικος της Χίου στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας στη Χίο, λίγα μέτρα μακριά από την καταυλισμό στη Σούδα, προσπαθώντας να απομακρύνει πρόσφυγες που πιάστηκαν στα χέρια. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν επτά άτομα.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής όταν ομάδες προσφύγων θέλησαν να μετεγκατασταθούν από τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στον καταυλισμό της Σούδας, που βρίσκεται μέσα στην πόλη της Χίου. Το γεγονός τούς έφερε αντιμέτωπους με άλλους πρόσφυγες που ήδη διέμεναν στον υπερκορεσμένο καταυλισμό και ξέσπασαν οι συγκρούσεις.

Τα αρχικά περιορισμένης έκτασης επεισόδια επεκτάθηκαν στη γύρω περιοχή με αποτέλεσμα ομάδα προσφύγων να κινηθεί προς ταβέρνα της περιοχής. Έντρομοι οι θαμώνες εγκατέλειψαν άμεσα το κατάστημα.

Μη έχοντας άλλο τρόπο αντίδρασης συγγενής του ιδιοκτήτη της ταβέρνας όπλισε την κυνηγετική του καραμπίνα και έριξε βολές στον αέρα με σκοπό να αποτρέψει την είσοδο των προσφύγων στο κατάστημα.

Σύμφωνα με τον Politischios.gr συνολικά έριξε πέντε βολές στον αέρα με αποτέλεσμα να συλληφθεί λίγη ώρα αργότερα από το Λιμεναρχείο, στο κρατητήριο του οποίου θα παραμείνει μέχρι το πρωί της Δευτέρας, οπότε και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χίου και ένας εκ των οποίων φέρει βαριά τραύματα στο κεφάλι του.

Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρουσία των ανδρών των ΜΑΤ που βρέθηκαν στο σημείο λίγη ώρα αργότερα.

Newsroom ΔΟΛ

φωτογραφία: ΑΠΕ