ΠΑΣ – Ολυμπιακός 0-2

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν μια ελαφρά υπεροχή, επιτέθηκαν κυρίως από τα δεξιά (η πλευρά του Φιγκέιρας) αλλά και οι γηπεδούχοι ήταν απειλητικοί με τις “φαρμακερές” τους αντεπιθέσεις. Οι Πειραιώτες όμως πλησίασαν και πάλι σε ένα τέρμα, με τον Περιστερίδη να διώχνει εντυπωσιακά στο 13′ την κοντινή κεφαλιά του Καρντόσο.

Το παιχνίδι διατηρήθηκε σε υψηλό επίπεδο και… πήρε φωτιά στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου. Μέσα σε δυο λεπτά ο Λίλα είδε δυο κίτρινες κάρτες, αφήνοντας με δέκα παίκτες τον ΠΑΣ και με μια εκτέλεση φάουλ -στα όρια της μεγάλης περιοχής- για τον Φορτούνη, που ζήτησε πέναλτι (η φάση ήταν οριακή, αλλά μετά από πολλά ριπλέι φάνηκε πως ο Έλληνας διεθνής επιθετικός να μην ανατρέπεται εντός περιοχής). Η εκτέλεση του Έλληνα μεσοεπιθετικού έστειλε την μπάλα στο τείχος, που της άλλαξε πορεία, ωστόσο ο Περιστερίδης την βρήκε με το αριστερό πόδι και κράτησε το “μηδέν”!

Με την έναρξη της επανάληψης και έχοντας την αριθμητική υπεροχή, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να εγκατασταθεί στον χώρο που ο ΠΑΣ αμυνόταν. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Πετράκη εκμεταλλεύτηκαν την μέτρια βραδιά των Ελιουνούσι και Σεμπά, διατήρησαν καλή εικόνα στην μεσοαμυντική του γραμμή και προσπάθησαν να βρουν μια καλή αντεπίθεση. Άξιο αναφοράς, πως ο αγωνιστικός χώρος, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν τουλάχιστον… ακατάλληλος!

Με τον Όσκαρ Καρντόσο να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στη σεζόν (68΄) και τον Σεμπά να κάνει το 2-0 στο 92′, ο Ολυμπιακός πέρασε από την δύσκολη έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, στο ματς που ολοκλήρωσε την 14η αγωνιστική της Super League και πήρε μια νίκη, που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική στη συνέχεια, καθώς διατήρησε τη διαφορά στη βαθμολογία από τους διώκτες του. Οι γηπεδούχοι, που βγήκαν από την πρώτη πεντάδα της Superleague, αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 41΄, λόγω αποβολής του Λίλα με 2η κίτρινη κάρτα.

Τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ήταν… εκρηκτικά, με τις δυο ομάδες να χάνουν τεράστιες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Στα 44” με τη σέντρα του ματς, ο Ολυμπιακός “άγγιξε” το 0-1 αλλά ο Φορτούνης πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι πάνω στον Περιστερίδη. Στο 4′ ο Μαμπουλού έκανε την κίνηση στην πλάτη του Μποτία δεχόμενος την πάσα του Κοζορώνη, αλλά σε θέση τετ-α-τετ με τον Λεάλι, αλλά πλάσαρε άουτ και έχασε το… άχαστο!!!

Η είσοδος του Πάρντο δεν βελτίωσε σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της ομάδας του Μπέντο, που στο 65′ έβγαλε και τον Φορτούνη, για να περάσει τον Ιντέγε. Τελικά, το… γόρδιο δεσμό τον έλυσε ο Καρντόσο. Ο Παραγουανός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των γηπεδούχων και με κοντινή προβολή στο 68′ έκανε το 0-1, πετυχαίνοντας αυτό που έψαχνε εδώ και πολύ καιρό… το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού.Ο ΠΑΣ επιχείρησε να κερδίσει μέτρα για δημιουργήσει τις προϋποθέσεις που θα του έδιναν την ισοφάριση, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” κράτησαν το “μηδέν” και έφτασαν και στο τελικό 0-2, με τον Σεμπά στις καθυστερήσεις.

ΠΑΣ Γιάννινα: Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Λίλα, Κοζορώνης, Μαμπουλού, Ζάιρο, Ριβέρα

Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Ελιουνούσι, Φορτούνης, Σεμπά, Καρντόσο