Toυρκία: Στους 44 οι νεκροί στη διπλή βομβιστική επίθεση στην Πόλη

Κωνσταντινούπολη.- Σαράντα τέσσερις νεκροί είναι ο νεότερος, τραγικός απολογισμός, των νεκρών της αιματηρής διπλής βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή. Πρόκειται για 36 άνδρες της αστυνομίας και οχτώ πολίτες. Toύρκοι πολίτες συρρκής έκρηξης, τιμώντας έτσι τα θύματαΣημειώνεται ότι λίγες μόνο ώρες μετά την ανάληψη ευθύνης από οργάνωση που συνδέεται με το PKK για την αιματηρή επίθεση που έγινε το Σάββατο το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 118 ανθρώέουν τη Δευτέρα έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη για να βάλουν λίγα λουλούδια στο σημείο της φονιπους στη διάρκεια εφόδων σε ολόκληρη την Τουρκία με στόχο στελέχη του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (ΗDP) ως ύποπτους για διασυνδέσεις με τους αντάρτες του PKK (Κουρδικό Εργατικό Κόμμα).
Η ριζοσπαστική οργάνωση που πρόσκειται στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) είναι Τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK).
Παράλληλα, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομές κατά στόχων του PKK στα βόρεια του Ιράκ, αργά το Σάββατο το βράδυ. Στο στόχαστρο των αεροπορικών επιδρομών βρέθηκε ένα διοικητήριο, θέσεις μάχης των Κούρδων, καθώς κι αποθήκες οπλισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

«Η τουρκική κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μάχη της κατά της τρομοκρατίας μέχρι τέλους» διεμήνυσε την Κυριακή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.