“Σνομπάρισαν” οι “θεσμοί” επενδυτικό συνέδριο για την Ελλάδα στη Ν. Υόρκη

Νέα Υόρκη.-Αίσθηση προκάλεσε η ακύρωση της παρουσίας των εκπροσώπων των θεσμών σε κορυφαίο επενδυτικό συνέδριο για την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για το 18ο ετήσιο συνέδριο «Capital Link» στο πλαίσιο του «Invest In Greece Forum», που πραγματοποιείται στη Ν. Υόρκη. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά συνέδρια του κόσμου με 1.300 συμμετέχοντες. Στο συνέδριο ήταν παρόντες τρεις Ελληνες υπουργοίοι κ.κ. Παπαδημητρίου, Σταθάκης, Χαρίτσης ενώ και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ενδεικτικό της σημασίας που προσδίδει η κυβέρνηση στο εν λόγω συνέδριο για την προσέλκυση επενδύσεων.

Στο συνέδριο επρόκειτο να μετάσχουν οι εκπρόσωποι και των 4 θεσμών, ωστόσο, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ακύρωσαν την συμμετοχή τους τόσο η Ντέλια Βελκουλέσκου όπως και οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών (ΕΚΤ, ESM, Κομισιόν). Στη συνέχεια επιχειρήθηκε να γίνει τηλεφωνική συνομιλία μαζί τους αλλά ήταν προβληματική και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα μήνυμα των δανειστών λόγω των αγεφύρωτων διαφορών που υπάρχουν για το ελληνικό πρόγραμμα.

Πηγή: iefimerida.gr