Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής

Αθήνα.- Η χώρα χρειάζεται ένα άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που θα δίνει έμφαση στη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, σε συνδυασμό με μια στοχευμένη μείωση των κρατικών δαπανών», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Παρουσιάζοντας τις βασικές προτεραιότητες του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας για έξοδο από την κρίση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή στην ανάπτυξη είναι η άμεση αποκατάσταση της ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».

Επίσης υποστήριξε ότι χρειάζεται ένα συνολικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο με πρώτιστο σκοπό τη διευκόλυνση του επιχειρείν και την προσέλκυση επενδύσεων.

Για τα εθνικά θέματα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως η Ελλάδα επιδιώκει σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με την Τουρκία.

Αλλά και η Τουρκία θα πρέπει να επιθυμεί σταθερές φιλικές σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με την Ελλάδα και θεμελιώδεις βάσεις για τέτοιες σχέσεις είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, των διεθνών συνθηκών και των σχέσεων καλής γειτονίας. Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά τη σταθερή στήριξή μας στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει για επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές τονίζοντας ότι δεν είναι πρόβλημα για τον τόπο, αλλά η λύση στο πρόβλημα του τόπου.