Η Χίλαρι κατηγορεί τον Πούτιν και τον διευθυντή του FBI για την ήττα της

Νέα Υόρκη
Έχοντας κρατήσει χαμηλούς τόνους μετά τη νίκη-σοκ του τον Ντόναλντ Τραμπ στις κάλπες της 8ης Νοεμβρίου, η Χίλαρι Κλίντον μιλά για πρώτη φορά -στη σκιά της ανακοινώσεων της CIA- αποδίδοντας την ήττα της στη ρωσική κυβερνοεπίθεση κατά των Δημοκρατικών και την επιστολή-βόμβα του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ για την επανεκκίνηση των ερευνών εναντίον για την υπόθεση των email.

Μιλώντας σε δωρητές της εκστρατείας της στο Μανχάταν, η Κλίντον δήλωσε ότι το προεκλογικό χάκινγκ στο Δημοκρατικό Κόμμα ήταν «επίθεση εναντίον της χώρας μας» καθοδηγούμενη από προσωπικό μένος του Βλαντιμίρ Πούτιν εναντίον της.

«Ο Πούτιν δημοσίως με κατηγόρησε για την οργή του λαού του και αυτή είναι η άμεση σύνδεση μεταξύ του τι είπε τότε και τι έπραξε τώρα» ανέφερε τονίζοντας ότι οι εκλογές του 2011 στη Ρωσία ήταν στημένες και η Ρωσία επεδίωξε να «υπονομεύσει» τη δημοκρατία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόκειται για μία από τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις της μετά τις εκλογές και τις πρώτες δηλώσεις αφότου η CIA κατέληξε πως η Ρωσία παρενέβη στις εκλογές με επιδίωξη να δώσει ώθηση στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Αυτή δεν είναι απλά μία επίθεση εναντίον εμού και της εκστρατείας μου. Αυτή είναι μία επίθεση εναντίον της χώρας μας» δήλωσε.

Newsroom ΔΟΛ