Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας δοκιμάστηκε και απέτυχε

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του στην Κομοτηνή. Ταυτόχρονα, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, αυτούς που πίστεψαν ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Πριν από δύο ακριβώς χρόνια, ο κ. Τσίπρας,  με τη σύμπραξη της Χρυσής Αυγής και βέβαια τη μόνιμη στήριξη των ΑΝΕΛ, έσυρε τη χώρα σε εκλογές και βύθισε τη χώρα σε μία πολύ μεγάλη περιπέτεια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Τα φιλαράκια του Τσάβες και του Μαδούρο δεν θα κάνουν μαθήματα πατριωτισμού στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Εμείς είμαστε με την Ελλάδα και με τους Έλληνες που στενάζουν από τη δική σας πολιτική κ. Τσίπρα».

«Ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν είχε ανάγκη από μια τόσο ριζική επανεκκίνηση. Και αυτό έχει ως προϋπόθεση μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Ο κ. Τσίπρας δοκιμάστηκε και απέτυχε» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι σήμερα ο καλύτερος σύμμαχος όλων εκείνων των ακραίων φωνών στην Ευρώπη, που θέλουν την απομόνωση της Ελλάδας.

Σχετικά με την εφάπαξ παροχή για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Κανείς δεν διαφωνεί επί της αρχής να δοθεί ένα έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με όρους πολιτικού τζόγου». Χαρακτήρισε μάλιστα τον πρωθυπουργό «ανήθικο» γιατί όπως είπε, «παρουσιάζει μια εφάπαξ παροχή ως 13η σύνταξη, την ίδια στιγμή που δρομολογεί νέες μεγάλες περικοπές για τους συνταξιούχους. Αυτά τα λέει όταν βρίσκεται στην Ελλάδα, γιατί όταν βρίσκεται στο Βερολίνο και δίπλα στην κ. Μέρκελ, δεν μιλάει για 13η σύνταξη, εκεί μιλάει για εφάπαξ παροχή».