ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Τα σημάδια της φθοράς…

melissa1-90x901Αν υπάρχει κάποιο σημάδι φθοράς, ότι, δηλαδή, ένας Πρωθυπουργός έχει τερματίσει  στη νοητή γραμμή της πολιτικής του ανόδου και έχει  αρχίσει την αντίστροφη πορεία, αυτό είναι ο εκνευρισμός που του προκαλείται όταν αντί για μπράβο και ζήτω ακούει παράπονα και επικρίσεις πολιτών. Επίσης, ένα δεύτερο σύμπτωμα,  είναι όταν χάνει την ψυχραιμία του και ξεκινά να  αντιδικεί  με τους δημοσιογράφους.

 

melissa1-90x901Από την Κρήτη ο κ. Τσίπρας  εμφάνισε και τα δύο συμπτώματα. Οι αγρότες που τον υποδέχθηκαν με γκρίνιες, έπειτα οι δημοσιογράφοι που μετέδιδαν την «δυσάρεστη» εικόνα των αντιδράσεων  μέσα στην σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους συνδικαλιστές αγρότες, ήταν η αφορμή. Η αιτία είναι άλλη. Τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες, που δεν φαίνεται να είναι ενθαρρυντικά.

 

melissa1-90x901Δεδομένου δε ότι ο κ. Τσίπρας είχε ρίξει όλο του το διαπραγματευτικό του βάρος για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης στο τέλος του έτους και στην ουσιαστική απομείωση του χρέους, που δεν φαίνεται ούτε αυτή,  είναι προφανές ότι αισθάνεται να χάνει  πολιτικό έδαφος κάτω από τα πόδια του. Και αυτό του προκαλεί εκνευρισμό.

 

melissa1-90x901Ο οποίος, πάντως, σε καμία περίπτωση δεν είναι καλός σύμβουλος. Ούτε ακόμη και στις περιπτώσεις που έχει τυπικά δίκιο. Όπως στην εν λόγω σύσκεψη. Όταν, όμως,  ένας Πρωθυπουργός εκνευρίζεται  και αντιδρά παρορμητικά, οι προοπτικές πολιτικής επιβίωσης  δεν είναι ευοίωνες.  Και, μάλιστα, σε ένα ακροατήριο στο οποίο έλεγε προεκλογικά ότι θα βάλει «τις αγορές να χορεύουν» και κείνο τον χειροκροτούσε ενθουσιωδώς…

 

melissa1-90x901Αλλά σημάδι φθοράς είναι όταν ένας Υπουργός αναζητά άλλοθι στον …αριθμό των εμπρησμών! Επί προηούμενης κυβέρνησης, είπε, είχαμε περισσότερους εμπρησμούς! Ωραία! Ας αφήσουμε, λοιπόν, τους “μπαχαλάκηδες” να  αλωνίζουν στην Αθήνα, αρκεί να …καίνε αν όχι λιγότερα, τουλάχιστον τα ίδια με εκείνα που έκαιγαν επί “επάρατης”!

 

 

melissa1-90x901Όσο για τον δήμαρχο Αθηνών, κ. Καμίνη, που ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να τον απομακρύνει από το Υπουργείο ¨Προστασίας” του Πολίτη,  το υπουργείο σχολιάζει πως ο δήμαρχος «επιλέγει την εύκολη κριτική, αλλά όποτε του έχει ζητηθεί να αναλάβει ευθύνες, το αποφεύγει». Αρκεί που τις αναλαμβάνει τις ευθύνες του ο κ. Υπουργός… Τα σημάδια της φθοράς, που λέγαμε…