Προς έκτακτο Eurogroup λόγω διαφωνιών της Γερμανίας

Βρυξέλλες.- Αυξημένη πιθανότητα για σύγκληση τηλεδιάσκεψης των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης (Εurogroup) μεταφέρουν στο real.gr κύκλοι των Βρυξελλών και της Χάγης, καθώς διεκόπη και πάλι σήμερα το πρωί η σιωπηλή διαδικασία εκτέλεσης των βραχυπρόθεσμων μέτρων του χρέους στο ΔΣ του ESM.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι μια χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr η Γερμανία, διατύπωσε ενστάσεις και η διαδικασία διεκόπη.

Ως εκ τούτου και καθώς όπως γνωρίζει το real.gr o πρόεδρος του Eurogroup επιθυμεί τη διευθέτηση του ζητήματος οπωσδήποτε σήμερα.

Σκοπεύει να συγκαλέσει το Εurogroup σε τηλεδιάσκεψη για να ληφθούν τελικές αποφάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστολή Τσακαλώτου με τις έγγραφες εγγυήσεις έφτασε μετά την διακοπή της διαδικασίας του ESM.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Στο μεταξύ, η επιστολή που ζήτησαν μέσω του χθεσινού Euro Working Group από την ελληνική πλευρά οι δανειστές, όπου θα υπήρχαν «έγγραφες λογιστικές και πολιτικές διευκρινίσεις» για το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους εστάλη και φέρει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά που αιτούνται οι δανειστές περιλαμβάνονται στο κείμενο της επιστολής.