Γιαν. Κορίνθιος: Η Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας καθιερώνεται με ΚΥΑ

Χάρη στις προσπάθειες των Ελλήνων της Ιταλίας

Καμπανία, Ιταλία.- Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ιστότοπου http://kellianos.blogspot.gr/  η Ελληνική Κυβέρνηση, με πρόταση του Υφυπουργού Εξωτερικών Κου Τέρενς Σπένσερ Νικολάου Κουΐκ, αποφάσισε να επιταχύνει τη διαδικασία καθιέρωσης Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας με έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ).

συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Κο ΚΟΥΙΚ ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νεαπόλεως και Καμπανίας και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας, Κο Κων/νος Μίχος.

Από τη συνάντηση με τον  Υφυπουργό Κο ΚΟΥΙΚ (δεξιά) του αντιπροέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Νεαπόλεως και Καμπανίας και μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας, Κου Κων/νου Μίχου.

Την Πέμπτη, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Κο ΚΟΥΙΚ ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νεαπόλεως και Καμπανίας και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας, Κο Κων/νος Μίχος.

Ο Κος Μίχος ευχαρίστησε, κι εκ μέρους του π. Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας (ΟΕΚΑΙ) κ. Γιάννη Κορίνθιο,  τον Κο Υφυπουργό γιατί, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, “είναι φανερό ότι το θέμα της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας οδεύει ταχέως προς επίλυση”.

Ο Κος Μίχος ανακοίνωσε επίσης στον Κο Υφυπουργό, κατά το ίδιο πάντα δημοσίευμα του “Kellianos” ότι προχωρούν στη Νάπολη με γοργό ρυθμό οι προετοιμασίες της δεύτερης Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και του μετέφερε πρόσκληση του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας, Κου Κυπριανού, να παρευρεθεί στον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ των μαθητών των Κλασσικών Λυκείων στα πλαίσια αυτής της Ημέρας (9 Φεβρουαρίου 2017).

Και ο κ. Κορίνθιος καταλήγει στο εν λόγω άρθρο του: “Ως εμπνευστής, τον Απρίλιο του 2014, αυτής της πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας θέλω να ευχαριστήσω τον  Υφυπουργό Εξωτερικών Κο ΚΟΥΙΚ για αυτή τη θετική εξέλιξη, το τότε  και το τωρινό ΔΣ της ΟΕΚΑΙ που ομόφωνα στήριξε την πρότασή μου, τον πρέσβυ της Ελλάδος στη Ρώμη Κο Θεμ. Δεμίρη, τον πρώην πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Απόδημο Ελληνισμό Κο Σάββα Αναστασιάδη, τον τωρινό πρόεδρο Κο Αλ. Τρανταφυλλίδη, τους μέχρι τώρα Γενικούς Δντές της ΓΓΑΕ, Κο Μαρκαντωνάτο, Κα Κόικα, Κο Κόκκινο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιταλίας Κο Γεννάδιο, την Ελληνική Κοινότητα Νεαπόλεως και Καμπανίας, το προεδρείο της ΚΕΔΕ και τους 200 Δήμους της Ελλάδος που ψήφισαν ομόφωνα την πρόταση της καθιέρωσης, τη Φιλελληνική Εταιρεία Ιταλίας και όλους τους άλλους που στήριξαν εμπράκτως αυτήν την προσπάθεια μας”.