Νεκρός στο Μιλάνο ο μακελάρης του Βερολίνου – Το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής με τους αστυνομικούς

Ο ύποπτος ως δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου σκοτώθηκε τη νύχτα στο Μιλάνο, αφού τράβηξε όπλο κατά Ιταλού αστυνομικού που του ζήτησε την ταυτότητά του, δήλωσε ιταλική αστυνομική πηγή.

6f6c0e23329a5be5d54e33c39d98ad24

Ιταλική αστυνομική περίπολος σταμάτησε τον 24χρονο Τυνήσιο Άνις Άμρι για έλεγχο στοιχείων ταυτότητας ρουτίνας κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Sesto San Giovanni στο Μιλάνο στις 3.30 τοπική ώρα. Πυροβόλησε και τραυμάτισε αστυνομικό, πριν σκοτωθεί ο ίδιος.

Δικαστική πηγή δήλωσε ότι η ιταλική αστυνομία είχε πληροφορίες ότι ο ύποπτος μπορεί να κυκλοφορούσε σε αυτή την περιοχή του Μιλάνου. Αναγνωρίσθηκε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι δήλωσε ότι η αστυνομία αντέδρασε σκοτώνοντας τον Άμρι την περασμένη νύχτα, λίγο μετά τις 3, έξω από το Μιλάνο.

«Μίλησα προσωπικά με τον αστυνομικό Κρίστιαν Μόριο, που τραυματίσθηκε, και τον ευχαρίστησα για τον επαγγελματισμό του. Η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο και τις επόμενες ημέρες θα τον επισκεφθώ στο νοσοκομείο», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Χάρη στην ενέργειά του, οι Ιταλοί θα μπορέσουν να περάσουν πιο ήσυχα Χριστούγεννα», τόνισε ο Μινίτι ευχαριστώντας όλα τα σώματα ασφαλείας, «για τα οποία η Ιταλία πρέπει να είναι υπερήφανη».

Η επιχείρηση αυτή, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών δείχνει ότι το σύστημα, στο σύνολό του, είναι αποτελεσματικό.

Η La Repubblica μεταδίδει ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία στο Μιλάνο το πρωί της Παρασκευής σκοτώθηκαν δύο Ισλαμιστές, ένας εκ των οποίων προτού πεθάνει φώναξε «Αλλάχου Ακμπαρ», δημοσιεύοντας τις παρακάτω φωτογραφίες από το σημείο της αιματηρής συμπλοκής με τους Ιταλούς αστυνομικούς.