Παραδόθηκαν και ζήτησαν πολιτικό άσυλο οι δύο αεροπειρατές

Βαλέτα.- Στις εικόνες που πρόβαλαν τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται οι δύο αεροπειρατές να οδηγούνται εκτός του αεροσκάφους φορώντας χειροπέδες. Ο πρωθυπουργός της νήσου, Τζόζεφ Μούσκατ, ανήρτησε το εξής μήνυμα στο Twitter γύρω στις 16.30 ώρα Ελλάδας:

«Οι αεροπειρατές παραδόθηκαν, υποβλήθηκαν σε σωματικό έλεγχο και τέθηκαν υπό κράτηση».

Oι δύο άνδρες φαίνεται πως είναι υποστηρικτές του πρώην ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη Μάλτα, όπως είπε λίγο νωρίτερα ένας υπουργός της κυβέρνησης της Λιβύης.

Ως γνωστό, οι δύο άνδρες, οπλισμένοι με χειροβομβίδες και ένα περίστροφο, διέπραξαν σήμερα αεροπειρατεία σε λιβυκό αεροσκάφος, το οποίο πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη, αναγκάζοντας το πλήρωμα να το οδηγήσει στη Μάλτα. Κατόπιν απελευθέρωσαν ανά διαστήματα και τους 116 ομήρους (επιβάτες και μέλη πληρώματος), εκ των οποίων κανείς δεν τραυματίστηκε, και παραδόθηκαν αφού διακήρυξαν την πίστη τους στον ανατραπέντα ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι.

Ψεύτικα τα όπλα

Τα όπλα, πάντως, που χρησιμοποίησαν οι δύο άνδρες που διέπραξαν την αεροπειρατεία στο λιβυκό αεροσκάφος ήταν ρέπλικες, σύμφωνα με προκαταρκτικές έρευνες. Αυτό ανέφερε με ανάρτηση του στο twitter ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ.