Στο κυνήγι του δράστη η Τουρκία, δίνει φωτογραφίες στη δημοσιότητα

Άγκυρα, Τουρκία
Οι τουρκικές αρχές βρίσκονται κοντά στην ταυτοποίηση του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς την ώρα που η τουρκική αστυνομία δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες του «στρατιώτη» του Ισλαμικού Κράτους.
Οι Aρχές είναι πολύ κοντά στο να ταυτοποιήσουν τον δράστη της επίθεσης, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς επιβεβαιώνοντας επίσης ότι έχουν προσαχθεί οκτώ ύποπτοι.

«Βρέθηκαν πληροφορίες για τα αποτυπώματα και το παρουσιαστικό του τρομοκράτη» ανέφερε σημειώνοντας ότι η επίθεση του Σαββάτου παρουσιάζει «σημαντικές διαφορές» από άλλες που έχουν γίνει πρόσφατα στην Τουρκία. Ο στόχος, υποστήριξε, ήταν να διχαστεί η τουρκική κοινωνία.

Παράλληλα διαμήνυσε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της τρομοκρατίας στη βόρεια Συρία.

Η επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους «είναι ένα μήνυμα που απευθύνεται στις εξωτερικές επιχειρήσεις, αρχίζοντας από την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη», η οποία στρέφεται εναντίον των τζιχαντιστών και των Κούρδων πολιτοφυλάκων της Συρίας, είπε ο Κουρτουλμούς.

Είναι σαφές, πρόσθεσε, ότι η επιχείρηση αυτή, που ξεκίνησε τον Αύγουστο, έχει ενοχλήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις και όσους κρύβονται πίσω από αυτές. «Θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε τις εξωτερικές επιχειρήσεις μας με αποφασιστικότητα» υπογράμμισε.

Newsroom ΔΟΛ

turkey5