Τώρα βλέπουν “υπονόμευση της κυβέρνησης” από τους δανειστές!

Αθήνα.- «Αν συνεχιστεί η σκληρή στάση για μέτρα σημαίνει ότι υπάρχει υπονόμευση της κυβέρνησης εκ μέρους των δανειστών», δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι στην Ευρώπη προφανώς δεν θέλουν μια κυβέρνηση που ακολουθεί κοινωνική πολιτική και αντιστέκεται.

Ο κ. Ρήγας υπογράμμισε ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, παρά τις πιέσεις, για τη δεύτερη αξιολόγηση και εκτίμησε πως θα κλείσει εντός του Ιανουαρίου. Τόνισε πως δεν θα ληφθούν μέτρα ούτε για μετά το 2018, καθώς τότε τελειώνει το πρόγραμμα.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα πλεονάσματα τού 3,5%, αλλά εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορεί να συνδεθεί με αυτή την αξιολόγηση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ρήγας είπε ότι παρά τις πιέσεις, η κυβέρνηση θα αντέξει και οι εκλογές θα γίνουν το 2019.

Υπεραμύνθηκε των αλλαγών στο ασφαλιστικό και της επιβολής εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες με βάση το εισόδημα, σημειώνοντας ότι για την πλειονότητα θα μειωθούν οι εισφορές.

Τόνισε ότι ο κόσμος στηρίζει την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δυσκολίες καθώς δεν θέλουν να επανέλθει το παλιό σύστημα του παρασιτικού καπιταλισμού που υπήρχε στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ