Προφυλακιστέες η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη συγκατηγορουμένη της

Αθήνα.- Προφυλακιστέες κρίθηκαν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον της 5ης τακτικής Ανακρίτριας η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη που συνελήφθη χθες μαζί της οι οποίες είναι αντιμέτωπες με κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Οι δύο γυναίκες, όπως είχαν προαναγγείλει, αρνήθηκαν να απολογηθούν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δέχθηκαν και οι δύο ότι συμμετέχουν στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Η δίωξη που ασκήθηκε νωρίτερα σήμερα σε βάρος των δύο, αφορά τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της:

– Συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο, έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατό να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές.

– Διακεκριμένης κλοπής με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Κατηγορούνται επίσης και για τις πλημμεληματικές κατηγορίες της πλαστογραφίας και της άρνησης δακτυλοσκόπησης.

Βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο, κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη, η Πόλα Ρούπα φώναξε: «Ζήτω ο ένοπλος αγώνας για την επανάσταση».

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

«Με γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου και με ανθρωπιά» λειτούργησε η Εισαγγελία για τον εξάχρονο γιο της Πόλας Ρούπα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με δημοσιεύματα για το εξάχρονο παιδί.

Στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών τονίζεται ότι η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού ανατέθηκε στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Παίδων και ότι έχει ήδη χορηγηθεί ειδική άδεια επικοινωνίας στη γιαγιά και στη θεία τού παιδιού.

Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχει ως εξής: «Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με ίδια κριτήρια, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση. Συγκεκριμένα, η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του, περί την 15.00 ώρα της 5-1-2017.

» Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος, καθώς και η ίδια η εισαγγελέας Ανηλίκων.

» Έχει υποβληθεί αίτηση από τη μητέρα και την αδελφή τής ανωτέρω κρατουμένης, με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου.

» Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς.

» Παράλληλα έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στις αιτούσες με το ανήλικο τέκνο.

» Επισημαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση, η Εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου με το περιεχόμενο που δίδεται στον όρο από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο, αλλά και με ανθρωπιά».

Ανακοίνωση Ρούπα

Ανακοίνωση της συλληφθείσας Πόλας Ρούπα για το θέμα του παιδιού αναρτήθηκε στο indymedia. Σε αυτή αναφέρει: «Επειδή γνωρίζουν ότι είμαι αμετανόητη εχθρός του οικονομικού και πολιτικού καθεστώτος, επειδή πολέμησα και πολεμάω με όλη μου την ψυχή ένα εγκληματικό, τρομοκρατικό σύστημα, επειδή μάχομαι για την κοινωνική επανάσταση, ο γιος μου έγινε στόχος. Επειδή δε μπορούν να λυγίσουν εμένα και τον πατέρα του, επιχειρούν να τσακίσουν ένα 6χρονο παιδί, με το να τον κρατούν απομονωμένο από μένα και τα συγγενικά του πρόσωπα σε ίδρυμα, φρουρούμενο από μπάτσους (!!!). Είναι η πιο ποταπή πράξη σ’ αυτόν τον πόλεμο. Δείχνουν πόσο ελεεινοί είναι όσοι υπηρετούν τον κρατικό μηχανισμό.

» Υπεύθυνοι γι’ αυτόν τον πόλεμο ενάντια στο γιο μας είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μπάτσοι και εισαγγελείς. Μπροστά σ’ αυτόν τον πόλεμο έχει μπει η εισαγγελέας ανηλίκων, Νικολού, η οποία δηλώνει πως απαγορεύει σε οποιονδήποτε να έρθει σε επαφή με το παιδί. Δεν πρόκειται για τίποτα λιγότερο από απαγωγή και ομηρία ανηλίκου. Πρόκειται για την πιο ποταπή πράξη σ’ αυτόν τον πόλεμο.

» Από χθες, 5 Ιανουαρίου, έχω ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας, προκειμένου να σπάσει άμεσα το καθεστώς αιχμαλωσίας του γιου μας και να δοθεί στα συγγενικά μας πρόσωπα. Είμαι επαναστάτρια και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα».

Ανακοίνωση για τον γιο της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη αναρτήθηκε και από τον Ρουβίκωνα, στην οποία αναφέρεται: «Οι κοινωνικοί αγωνιστές Νικος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα, μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, είναι σε απεργία πείνας και δίψας ζητώντας να σταματήσει η επίθεση του καθεστώτος ενάντια στο 6χρονο παιδί τους.

» Για τον καθένα και την καθεμιά υπάρχει ένα ερώτημα που πρέπει να απαντήσει: Θα παραδώσουμε στο κράτος, την αστυνομία και την δικαιοσύνη το δικαίωμα να χρησιμοποιεί και παιδιά;

» Αν η απάντηση είναι όχι τότε η συνέχεια είναι άμεση αλληλεγγύη για να μην περάσει η κρατική τρομοκρατία».

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ Η 25ΧΡΟΝΗ

Σε απεργία Πείνας και Δίψας και η 25χρονη -κατά δήλωσή της μέλος του Επαναστατικού Αγώνα- για να αποδοθεί το παιδί της Ρούπα και του Μαζιώτη στα συγγενικά του πρόσωπα.

Η σύλληψη της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου άλλαξε τα δεδομένα για την Αντιτρομοκρατική σε σχέση με τη νέα γενιά του Επαναστατικού Αγώνα. Φαίνεται πλέον ότι η Πόλα Ρούπα έχει στο πλευρό της νέα ομάδα, αποτελούμενη μάλιστα από πρόσωπα “καθαρά” και παντελώς άγνωστα στην αντιτρομοκρατική και τις αρχές.

Οι αστυνομικοί μετά τη σύλληψη της Αθανασοπούλου που δήλωσε σήμερα μέλος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας θυμήθηκαν την περίπτωση του Αντώνη Σταμπούλου που συνελήφθη στον Βύρωνα κατηγορούμενος για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση.

Όπως και τότε έτσι και τώρα οι διωκτικές αρχές είχαν πλήρη άγνοια για την Αθανασοπούλου. Όμως δεν είναι η μόνη.
Ακράδαντα στοιχεία τόσο στο σπίτι της Πόλας Ρούπα όσο και σε εκείνο της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου αλλά και στοιχεία από το γκαράζ-γιάφκα του Αλίμου “δείχνουν” σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr ότι υπάρχουν και άλλα τρία πρόσωπα που εμπλέκονται στην οργάνωση.

Η νέα γενιά όμως είναι “αόρατη”, πρόκειται όπως και στις περιπτώσεις Σταμπούλου και Αθανασοπούλου για ανθρώπους που δεν έχουν σε βάρος τους ούτε μια καταδίκη, ούτε καν μια κλήση της τροχαίας, όπως λένε χαρακτηριστικά πηγές του newsit.gr, ενώ δεν φαίνεται πως είναι και άτομα δραστήρια στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ώστε να έχουν “στοχοποιηθεί” απ’ τις διωκτικές αρχές με κάποια αφορμή.

Ήδη πάντως τα πρώτα στοιχεία αρχίζουν να συνθέτουν το παζλ που πιθανότατα θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός προφίλ για τον κάθε έναν από αυτούς.

ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ

Γυαλιά καρφιά έκανε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη επί της οδού Εγνατίας, ομάδα νεαρών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και η ενέργειά τους σχετίζεται με τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα. 

Μάλιστα, πέταξαν στην είσοδο χαρτάκια που έγραφαν  «Το κράτος πολεμάει τους εχθρούς του, απαγάγοντας τον 6χρονο γιο των 2 μελών του Επαναστατικού Αγώνα. Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο».

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για το παιδί των Ρούπα – Μαζιώτη…

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook:

“Όσο αξίζει η Ρούπα να είναι φυλακή, τόσο δικαιούται το παιδάκι της να βρεθεί τώρα στην αγκαλιά της γιαγιάς και της θείας του. Και αφήστε τους να συνεχίζουν να επικαλούνται τις αρχές της δημοκρατίας που οι ίδιοι αιματοκυλούν…”