Πολικές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, πού υπάρχουν προβλήματα

Αθήνα.- Παραμένουν οι δυσκολίες από την επέλαση της κακοκαιρίας σε βόρεια Πελοπόννησο και κεντρική Ελλάδα: Στη νέα εθνική Πατρών – Κορίνθου αποκατάσταθηκε μεν τα ξημερώματα η κυκλοφορία μεταξύ Αιγίου και Καλαβρύτων, ωστόσο τα προβλήματα συνεχίζονται στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, από το ύψος της Ακράτας έως και το Αίγιο, όπου η κίνηση γίνεται με δυσκολία. Χαμηλές θερμοκρασίες και δυσκολίες στις μετακινήσεις και στη Μαγνησία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα της Κυριακής αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, μεταξύ των κόμβων Αιγίου και Καλαβρύτων, που είχε κλείσει από το απόγευμα του Σαββάτου λόγω χιονοπτώσεων και εκτροπής βαρέων οχημάτων με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν για ώρες οδηγοί και οχήματα.

Η Τροχαία αναφέρει πως η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά το πρωί της Κυριακής. Σε σημεία της εθνικής οδού βρίσκονται εκχιονιστικά, περιπολικά της τροχαίας και πυροσβεστικά οχήματα για να επέμβουν σε περίπτωση που δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Αντίθετα, προβλήματα καταγράφονται στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, αφού από το ύψος της Ακράτας έως και το Αίγιο, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ο απεγκλωβισμός των οχημάτων στην νέα εθνική οδό ξεκίνησε αργά το βράδυ του Σαββάτου, αρχικά στο ρεύμα προς Πάτρα και συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στο ρεύμα προς Κόρινθο. Όμως η ακινητοποίηση βαρέων οχημάτων στην άκρη του δρόμου δημιούργησε προβλήματα και καθυστερήσεις στον αποχιονισμό της εθνικής οδού.

Στην κεντρική Ελλάδα, σοβαρά προβλήματα καταγράφονται σε όλη τη Μαγνησία, με τη χιονόπτωση να συνεχιζόταν το βράδυ.

Ακόμα και στο κέντρο του Βόλου, οι δρόμοι ήταν στα λευκά και τα θερμόμετρα στις 23.30 βρίσκονταν στους -7 βαθμούς. Για να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί επιχειρούν μέσα στον Βόλο δεκάδες αλατιέρες και υδροφόρες της Περιφέρειας και του Δήμου.

Ο περιφερειακός του Βόλου έχει χιόνι και πάγο και η κίνηση των αυτοκινήτων, παρά τον συνεχή αποχιονισμό, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω του παγετού.

Η αντιπεριφειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολινδρίνη μιλώντας αργά την νύχτα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογράμμισε την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί,αφού 28 συνολικά αυτοκίνητα αποχιονίζουν ττις εθνικές οδούς στην Μαγνησία.

Στην εθνική οδό Βόλου-Λάρισας στο ύψος της Α’ ΒΙΠΕ Βόλου υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες λόγω χιονιού και παγου και επισημαίνεται η ανάγκη για χρήση αλυσίδων στα αυτοκίνητα .

Ανάλογη εικόνα και στην Π.Ε.Ο Βόλου-Αθήνας στο ύψος του Αλμυρού, αλλά οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Στο Πήλιο η συνεχιζόμενη χιονόπτωση έχει προκαλέσει μεγάλες δυσκολίες πάνω από τον Περιφερειακό του Βόλου και είναι υποχρεωτική η χρήση αλυσίδων σε όλο το οδικό δίκτυο του Πηλίου,από τον Ανω Βόλο και πάνω.

Στα Χάνια η θερμοκρασία έχει πέσει στους -14 βαθμούς και το πυκνό χιόνι σε συνδυασμό με τον παγετό καθιστά σχεδόν αδύνατη την κίνηση των οχημάτων παρα τον αποχιονισμό και τις συνεχείς ρίψεις αλατιού.

Στα νησιά των Σποράδων, το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Αλόννησος όπου η σφοδρή χιονόπτωση συνεχίζεται ακατάπαυστα και το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 60 εκατοστά. Παράλληλα συνεχίζονται τα προβλήματα και με την ηλεκτροδότηση του νησιού.

Ανάλογη εικόνα και στην Σκόπελο, όπου ωστόσο τα προβλήματα από το χιόνι -που ξεπέρασε στην Χώρα τα 30 εκατοστά- είναι ηπιότερα. Και στην Σκόπελο μεγάλα τμήματα του νησιού αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ