Φόρτηγο πέφει σε πλήθος κόσμου στην Ιερουσαλήμ – Υπάρχουν 4 νεκροί

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε ομάδα στρατιωτών που περπατούσε σε δημοφιλή πεζόδρομο της Ιερουσαλήμ, σε μία από τις πλέον αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων μηνών.

Σύμφωνα με εικόνες από κάμερες ασφαλείας το φορτηγό βγήκε απότομα και με μεγάλη ταχύτητα από το δρόμο. Αφού παρέσυρε τα θύματά του, ο οδηγός έκανε όπισθεν, ενδεχομένως προσπαθώντας να χτυπήσει περισσότερους πεζούς.

Ο οδηγός-δράστης σκοτώθηκε από πυρά στρατιωτών. Φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν το μπροστινό τζάμι του φορτηγού γεμάτο με τρύπες από σφαίρες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα θύματα είναι τρεις γυναίκες και ένας άνδρας, όλοι κάτω των 30 ετών. Τα στοιχεία νεκρών στρατιωτών δεν δημοσιεύονται στο Ισραήλ προτού ενημερωθούν οι οικείοι τους.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο δράστης ήταν Παλαιστίνιος, ενώ ο αρχηγός της Αστυνομίας δήλωσε ότι πρόκειται για κάτοικο αραβικής συνοικίας της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Τα στοιχεία του δεν έχουν δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα.

Έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα. χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για επίθεση «μοναχικού λύκου».

Τουλάχιστον 35 Ισραηλινοί έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Σεπτέμβριο του 2015 λόγω σειράς παλαιστινιακών επιθέσεων με αυτοκίνητα, μαχαίρια ή άλλα όπλα. Περισσότεροι από 200 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στα εν λόγω περιστατικά, με τις ισραηλινές Αρχές να αναφέρουν ότι οι περισσότεροι νεκροί ήταν δράστες.