Ένοπλη επίθεση σε βάρος αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Αθήνα.-  Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 57.

Ελαφρά τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Στο σημείο βρέθηκαν τρεις κάλυκες.Το περιστατικό συνέβη στις 6:20 το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos,gr, ο αστυνομικός τραυματίστηκε στο στήθος και στο πόδι, ενώ μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Οι δράστες του περιστατικού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν δύο και πυροβόλησαν μέσα στην κλούβα των ΜΑΤ απο την οδό Αραχώβης, τραυματίζοντας τον αστυνομικό.

Οι αρχές διενεργούν έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών.

Για μια “δολοφονική επίθεση” έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Π. Χριστίδης, λέγοντας πως η Φ. Γεννηματά κινείται ήδη προς το Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του τραυματία.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μίας γυναίκας που εργάζεται σε κατάστημα της περιοχής, όπου έγινε στις 6:20 το πρωί η ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

«Περνούσα, να έρθω για δουλειά. Ακούω τρεις φορές, μπαμ, μπαμ, μπαμ και ήρθα τρέχοντας στο μαγαζί. Δεν κοίταξα τίποτα, μπήκα κατευθείαν στο μαγαζί, φοβήθηκα», δήλωσε η αυτόπτης μάρτυρας.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ» αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Τέτοιες ενέργειες δεν κάμπτουν το φρόνημα των ελληνικών Αρχών, που το τελευταίο διάστημα έχουν αποδείξει πως επιτελούν επιτυχώς το καθήκον τους.

» Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα, από τον οποίο ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του νεαρού αστυνομικού που πυροβολήθηκε έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να μεταφέρει στον τραυματία αστυνομικό τις θερμότερες ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Στην επίθεση  αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εύχομαι περαστικά στον αστυνομικό που τραυματίστηκε από σφαίρες μετά την επίθεση στην κλούβα της Χ. Τρικούπη έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ», έγραψε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ήδη την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης πυροβόλησε από μικρή απόσταση τρεις φορές, με πολεμικό τυφέκιο-καλάσνικοφ.

Στο στόχαστρό του μπήκε το λεωφορείο των ΜΑΤ, όπου επέβαινε η πρωινή διμοιρία που μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία.

Ένας 33χρονος ειδικός φρουρός, πατέρας τριών παιδιών, τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Όπως έγινε γνωστό, φέρει επιφανειακό τραύμα στον μηρό από βολίδα, καθώς και τραύμα στα πλευρά από θραύσματα. Η κατάστασή του, πάντως, δεν εμπνέει ανησυχία και πιθανόν να εξέλθει ακόμα και εντός της ημέρας από το νοσοκομείο.

Ο ένοπλος, που δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί αν έδρασε μόνος ή είχε και συνεργούς για κάλυψη, πιθανότατα βγήκε από την οδό Αραχώβης και, αφού πυροβόλησε τρεις φορές, διέφυγε προς την περιοχή των Εξαρχείων.

Όπως είπαν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο, είδαν λάμψεις από τους πυροβολισμούς από την πλευρά της συγκεκριμένης οδού.

Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ του οχήματος, και μάλιστα στο ύψος των αστυνομικών, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο ένοπλος ήθελε θύματα. Άλλη μία κατέληξε σε τοίχο του κτιρίου των γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Από τον τόπο της επίθεσης, που αποκλείστηκε επί ώρες από τις αστυνομικές δυνάμεις, έχουν περισυλλεγεί τρεις κάλυκες, που εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Η Αντιτρομοκρατική έχει πάρει και οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, καθώς και από εκείνες των γύρω καταστημάτων, ώστε να ελεγχθεί εάν έχουν καταγραφεί οι κινήσεις του δράστη.

Τον τραυματία ειδικό φρουρό επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάστασή του και να του ευχηθούν καλή ανάρρωση.

Στη συνέχεια, οργανώθηκε σύσκεψη στο υπουργείο, υπό τον κ. Τόσκα, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης. Από την Αντιτρομοκρατική, πάντως, θεωρείται πιθανό η επίθεση να αποτελεί «απάντηση» στη σύλληψη της Πόλας Ρούπα και της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου. Εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκε από οργάνωση που έχει και στο πρόσφατο παρελθόν εκτελέσει παρόμοιες επιθέσεις και αναμένεται προκήρυξη που θα ξεκαθαρίσει την ταυτότητά της.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, έγραψε στο Twitter: «Έχει παγωνιά, το ξέρω. Πολλοί δεν έχουν πάει στη δουλειά. Κάποιος όμως να ειδοποιήσει τον κ.Τόσκα ότι τώρα βγήκαν και καλάσνικοφ στο Κέντρο.»

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, καταδίκασε επίσης την επίθεση: «Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στον τραυματία αστυνομικό.»

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ