Πυρά Δημοκρατικών στον διορισμό του γαμπρού του Τραμπ ως συμβούλου

Ουάσινγκτον
Ο 35χρονος σύζυγος της κόρης του Τραμπ, Τζέραντ Κούσνερ, είχε κεντρικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του ρεπουμπλικανού και πλέον μπαίνει και ο ίδιος στο Λευκό Οίκο, ως ανώτατος προεδρικός σύμβουλος που -όπως όλα δείχνουν- θα χαράσσει την πολιτική σε ζητήματα εμπορίου και Μέσης Ανατολής.
Οι Δημοκρατικοί διαμαρτύρονται έντονα και καλούν σε επανεξέταση της απόφασης για τον διορισμό του, εγείροντας ζητήματα τόσο νεποτισμού όσο και σύγκρουσης συμφερόντων.
Σε θέση ανώτερου συμβούλου διορίζει ο Ντόναλντ Τραμπ τον γαμπρό του, Τζέραντ Κούσνερ, σύμφωνα με το δίκτυο NBC και την εφημερίδα New York Times.

Ο σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ δραστηριοποιείται όπως και ο Τραμπ κυρίως στον τομέα των ακινήτων στη Νέα Υόρκη και έχει ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και δεσμών που μπορεί να εγείρουν ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων.

Ο διορισμός Κούσνερ ήταν γενικά αναμενόμενος, ωστόσο δεν ήταν σαφές σε ποιο αξίωμα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times, ο ρόλος του και ο «τίτλος» του αξιώματος που θα του ανατεθεί ενδέχεται να προσαρμοστούν.