Η αλήθεια για το Ελληνικό Σχολικό Συγκρότημα στο Μόναχο  – Χρ. Κέλλας στην ΡΗΡ: Γκρεμίζουν ό,τι είχαμε χτίσει…

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- «Σιωπή. Ένοχη σιωπή και αδιαφορία από μια κυβέρνηση που δείχνει ανίκανη να σχεδιάσει και να υλοποιήσει το παραμικρό, αποδεικνύοντας περίτρανα πως δεν υπάρχει καμία επεξεργασμένη στρατηγική».

%ce%ba%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1%cf%82

Ο Βουλευτής Ν. Λάρισας της ΝΔ Χρ. Κέλλας.

Με τη δήλωση αυτή ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, επανέρχεται, μέσα από τις στήλες της Panhellenic Post,  στο θέμα του υπό ανέγερση σχολικού συγκροτήματος, που θα στεγάζει τα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκειο στο Μόναχο της Γερμανίας. Σχολικό συγκρότημα, του οποίου, ο Δήμος Μονάχου αποφάσισε την κατεδάφιση, λόγω των πρωτοφανών καθυστερήσεων στην αποδέσμευση κονδυλίων από ελληνικής πλευράς.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, στο πλαίσιο των εθνικών προσπαθειών για αλλαγή αυτής της καταδικαστικής για τον Οικουμενικό Ελληνισμό απόφασης, επισκέφθηκε τη πρωτεύουσα της Βαυαρίας και τις εγκαταστάσεις, έχοντας παράλληλα συναντήσεις, τόσο με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Μονάχου, όσο και με ομογενείς.

Μιλώντας στην Panhellenicpost ο κ. Κέλλας επισήμανε «τους τραγικούς χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης».

Δίνοντας το Ιστορικό της πολύκροτης αυτής υπόθεσης στη δημοσιότητα, καλεί συγχρόνως την Κυβέρνηση να πάρει επιτέλους θέση.

Το Ιστορικό

*«Τον Δεκέμβριο του 2012 διενεργείται ο διαγωνισμός για το σχολείο.

*Τον Ιούνιο του 2013 επικυρώνεται ο διαγωνισμός, έπειτα από παρέμβαση του τότε πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για δέσμευση πίστωσης. Το Γερμανικό δημόσιο επρόκειτο να καταβάλει το 70% του κόστους κατασκευής.

*Τον Μάρτιο του 2014 υπογράφεται η σύμβαση με παράδοση έργου τον Ιούνιο του 2016.

*Τον Απρίλιο του ίδιου έτους ξεκινούν προκαταρκτικές εργασίες. Τον Ιανουάριο του 2015 θεμελιώνεται το σχολείο σε τελετή στο Μόναχο.

*Τον Μάιο του 2015 σταματά το χτίσιμο λόγω μη καταβολής των χρημάτων, αποτέλεσμα, και αυτή τη φορά, περήφανης διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

*Τον Αύγουστο του 2015 το δημόσιο μετατρέπει τη σύμβαση αγοράς και συνομολογεί ότι αν δεν χτιστεί ο σκελετός του έργου σε 6 + 6μηνες μέχρι 30/6/2016 θα επιστραφεί το οικόπεδο στον Δήμο Μονάχου. Το έργο είναι σε διακοπή.

*Τον Ιανουάριο του 2016, επιτέλους, ξεκινά, μετά από 8 μήνες καθυστέρηση.

*Τον Ιούνιο του 2016 ο Δήμος Μονάχου ζητά επιστροφή του οικοπέδου λόγο μη τήρησης του χρονοδιαγράμματος και τον Ιούλιο σφραγίζεται το εργοτάξιο.

*Τον Οκτώβριο το δημοτικό συμβούλιο του Μονάχου επανεξετάζει το θέμα και το οικόπεδο με ψήφους 78-2 χάνεται οριστικά, ενώ μας υποχρεώνουν να το κατεδαφίσουμε με δικά μας έξοδα.

*Το Νοέμβριο διαλύεται η εργολαβία.

Καταλήγοντας, ο κ. Κέλλας τονίζει: «Με απλά λόγια: Η κυβέρνηση της ΝΔ “έχτισε” και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ “γκρεμίζει”.  Ό,τι ακριβώς συμβαίνει δηλαδή με ολόκληρη τη χώρα».