Φρανσουάζ Αμοιρίδη: Είμαι αθώα – Είμαι θύμα μιας ασύνδετης αστυνομικής έρευνας

Ρίο.- Με επιστολή της στην ελληνική πρεσβεία της Βραζιλίας, η σύζυγος του Κυριάκου Αμοιρίδη Φρανσουάζ δηλώνει αθώα και “θύμα” μιας άδικης και ασύνδετης αστυνομικής έρευνας.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την επιστολή που δημοσιεύει το ”’Εθνος”, η Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα κατηγορεί τις αρχές της Βραζιλίας στην επιστολή της προς την ελληνική πρεσβεία πως η κατάθεσή της ελήφθη από 10 αστυνομικούς που την έσπρωξαν προς τα κάτω στη σκηνή του εγκλήματος.

Μιλά για ”κατασκευή ενόχων για να κλείσει γρήγορα η υπόθεση”, ενώ τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος της.

«Κατ’ αρχάς δηλώνω αθώα στον λαό της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς είμαι το θύμα μιας επισπευδόμενης, άδικης και ασύνδετης αστυνομικής έρευνας, κατά παραβίαση του νόμου όπως θα αποδειχθεί εν ευθέτω χρόνω. Έχω εμπλακεί χωρίς πειστήρια στην τραγική δολοφονία του συντρόφου μου Κυριάκου Αμοιρίδη, πρέσβη και πληρεξούσιου υπουργού που έγινε στο Ρίο ντε Τζανέιρο καθώς ήμασταν σε άδεια τις ημέρες των Χριστουγέννων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η σύντροφος του Έλληνα πρέσβη δηλώνει στην περίπτωσή της έχει παραβιαστεί το τεκμήριο της αθωότητας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “κανείς δεν μπορεί να ένοχος μέχρι να υπάρξει μια οριστική απόφαση. Είμαι πικραμένη από την προσωρινή φυλάκισή μου για το χρονικό διάστημα των τριάντα ημερών λόγω “απλών υποψιών”…

Στην ίδια επιστολη επιτίθεται και κατά των ΜΜΕ της Βραζιλίας υποστηρίζοντας ότι παρουσιάζουν «ψευδή και ανύπαρκτα στοιχεία σε βάρος της προκειμένου να αμαυρώσουν το καλό όνομά της και της οικογένειάς της σε μια προσπάθεια εντυπωσιασμού».

Απευθύνει, επίσης, έκκληση στις ελληνικές αρχές να βοηθήσουν τη 10χρονη κόρη της «μέχρι εγώ να να μπορώ οριστικά να αποκαταστήσω τη μητρική φροντίδα, ιδίως την ψυχολογική μέριμνα».

Όπως τονίζουν οι Χόρχε και Ρεμπέκα Ντόρια, οι δικηγόροι της Ολιβέιρα, η ελληνική πλευρά δεν της έχει απαντήσει ακόμη.

Σημειώνεται, ότι στη Βραζιλία έχει μεταβεί κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο παρακολουθεί στενά τις έρευνες των Αρχών της χώρας και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λάβει γνώση του δικογραφικού υλικού έπειτα από την άσκηση ποινικών διώξεων.