Οι ομογενείς συνταξιούχοιξοδεύουν το “κομπόδεμα” για να κρατήσουν τη σύνταξη!

Μελβούρνη.- «Είναι ανόητο να αρχίσει κάποιος να σπαταλά τις οικονομίες του προκειμένου, να μειώσει τα περιουσιακά του στοιχεία για να λάβει την κρατική σύνταξη που έχασε μετά την επιβολή των νέων κανονισμών» τόνισε ο ομογενής οικονομικός σύμβουλος Χάρης Πετρόπουλος, στο «Νέο Κόσμο».

Ο κ. Πετρόπουλος προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις, με αφορμή ένα νέο φαινόμενο που παρατηρείται στις τάξεις των συνταξιούχων τον τελευταίο καιρό, μετά την εφαρμογή των νέων κανονισμών για την χορήγηση κρατικής σύνταξης, κανονισμών που άρχισαν να ισχύουν από 1/1/2017.

Οι προειδοποιήσεις προς τους 330.000 συνταξιούχους, που μετά την 1η του Γενάρη έχασαν κάποιο ποσό ή οποιοδήποτε ποσό κρατικής σύνταξης ελάμβαναν, έρχονται από πολλούς οικονομικούς συμβούλους της χώρας που τις τελευταίες μέρες διαπίστωσαν ότι πολλοί ηλικιωμένοι πελάτες τους που ανήκουν σ’ αυτήν την κατηγορία των συνταξιούχων, άρχισαν να σπαταλούν κάποια χρήματά τους αγοράζοντας ακριβά αυτοκίνητα, κάνοντας ανακαινίσεις στα σπίτια τους ή ετοιμάζονται να βγουν για ψώνια και να τινάξουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό στον αέρα. Απώτερος στόχος τους είναι να μειώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο όριο που προβλέπουν οι νέοι κανονισμοί έτσι ώστε να λάβουν και πάλι την κρατική σύνταξη καθώς ανησυχούν για το πώς θα καταφέρουν να ζήσουν απ’ εδώ και μπρος και πώς θα αντεπεξέλθουν στα έξοδα που τρέχουν.