Ευχαριστίες Παμμακεδονικής Αμερικής στον Έλληνα ΥΠΕΞ

Νέα Υόρκη.- Με επιστολή της προς τον Έλληνα Υπουργό των Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής τον ευχαριστεί “…για τις κινήσεις σας κύριε Υπουργέ των Εξωτερικών της Ελλάδος, με τις οποίες προκαλέσατε σύμφωνα με τις δικές μας πηγές και ενημέρωση, το mea culpa της Σερβικής Κυβέρνησης, για το θέμα της αναγνώρισης των Σκοπίων ως Μακεδονία”.

Το πλήρες κείμενο της επιστολή έχει ως ακολούθως:

«Η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής συνεχίζει τους αγώνες για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, έχοντας καταφέρει να συστρατεύσει στο πλευρό της ομογενειακές οργανώσεις, την Εκκλησία και μεγάλο αριθμό απλών ομογενών, όπως έκανε και με την πρόσφατη εκστρατεία της για την συλλογή υπογραφών προς την Κυβέρνηση των Η.Π.Α. ,καθώς και την επιστολή μας προς τον πρόεδρο Ομπάμα ενάντια στην άδικη αναγνώριση.

Στο παρελθόν δεν έχουμε διστάσει να ασκήσουμε έντονη κριτική τόσο στην παρούσα Κυβέρνηση αλλά και σε προηγούμενες Κυβερνήσεις της Ελλάδος, με μοναδικό γνώμονα το δίκαιο των θέσεων μας και των αιτημάτων μας.

Όμως όπως έχουμε κρίνει με ανιδιοτελή κριτήρια τις πολιτικές σας, οφείλουμε με τα ίδια αληθινά κίνητρα και προθέσεις, να αναγνωρίζουμε και τα θετικά της Κυβέρνησης. Ως εκ τούτου δια της παρούσης επιστολής επιθυμούμε όπως σας ευχαριστήσουμε για τις κινήσεις σας κύριε Υπουργέ των Εξωτερικών της Ελλάδος, με τις οποίες προκαλέσατε σύμφωνα με τις δικές μας πηγές και ενημέρωση, το mea culpa της Σερβικής Κυβέρνησης, για το θέμα της αναγνώρισης των Σκοπίων ως Μακεδονία.

Η έντιμη στάση του Σέρβου Ομολόγου σας αποτελεί μία καλή στιγμή για την Ελληνική Διπλωματία και εμείς ως Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ επιθυμούμε να σας το αναγνωρίσουμε.

Επιπροσθέτως θα θέλαμε με την ευκαιρία αυτής της επιστολής να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την άκρως εποικοδομητική συνάντηση την οποία είχε μαζί σας το Προεδρείο της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, και την ενδελεχή ενημέρωση που λάβαμε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα των Σκοπίων».

«Η Παμμακεδονική Ενωση ΗΠΑ παραμένει σταθερή στις απόψεις για μία δίκαιη, βιώσιμη και ιστορικά αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής μας χώρας, με την επισήμανση ότι επιθυμούμε την συνεργασία και συμπόρευση με την Ελληνική Κυβέρνηση, για το κοινό καλό της πατρίδας».