Η απάντηση του Υφ.Παιδείας για το 2ο Λύκειο Μονάχου

Γραπτή απάντηση έδωσε προ ημερών ο υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Ζουράρις στην ερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Μετεγκατάσταση του Λυκείου Μονάχου και του 2ου Γυμνασίου Μονάχου».

Οι τέσσερις βουλευτές ρώτησαν τον υφυπουργό: Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες ανεύρεσης κτιρίου όπου θα μεταστεγασθούν το Λύκειο και το 2ο Γυμνάσιο Μονάχου. Γιατί εδώ και εννέα μήνες δεν έχει υπάρξει ενημέρωση ή ενέργεια που να αφορά τη μεταστέγαση των σχολείων Δεσμεύεστε ότι μέχρι τον Ιούλιο του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η μεταστέγαση των σχολείων σε νέο σχολικό κτίριο Ποιος ο λόγος καθυστέρησης των αποσπάσεων εκπαιδευτικού προσωπικού στα ελληνικά σχολεία του Μονάχου.

Όπως εξηγεί ο κ. Ζουράρις, προκειμένου να μισθωθεί νέο σχολικό κτίριο απαιτείται: Συνεργασία του αρμόδιου συντονιστή Εκπαίδευσης με τις οικείες διπλωματικές Αρχές και τον διευθυντή της σχολικής μονάδας, υποβολή αιτιολογημένου αιτήματος περί της έγκρισης της δαπάνης που θα προκύψει και υπογραφή μισθωτηρίου συμβολαίου.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Παιδείας τονίζει ότι ο αρμόδιος συντονιστής Εκπαίδευσης Μονάχου είχε ενημερώσει για τη λήξη της μίσθωσης ήδη από τον περασμένο Ιούνιο. Όσον αφορά την οικονομική ενίσχυση σχολικού φορέα κρατιδίων Βαυαρίας , ο κ. Ζουράρις εξήγησε ότι από πλευράς βαυαρικής κυβέρνησης προβλέπεται ενίσχυση των δημοτικών και των γυμνασίων, όχι όμως και του λυκείου. Ως αντικειμενικός στόχος τίθεται η εξεύρεση κτιρίου που, αφενός, θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των 330 μαθητών και, αφετέρου, θα αποτελεί την πλέον συμφέρουσα οικονομικά λύση, σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Ζουράρις σημειώνει ότι έχουν βρεθεί δυο διδακτήρια, τα οποία μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του Λυκείου και του 2ου Γυμνασίου Μονάχου από το επόμενο σχολικό έτος, ενώ για τις αποσπάσεις υπογραμμίζει ότι φέτος πρώτη φορά εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων τοποθετήθηκαν έγκαιρα στις θέσεις τους.

πηγή: europolitis.eu