Τελικά Έλληνας γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Η Ελλάδα είναι η πατρίδα του. Η Ελλάδα του, η χώρα στην οποία γεννήθηκε και του έδωσε την ευκαιρία να γίνει ένας από τους αστέρες του ΝΒΑ. Και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε κάθε ευκαιρία δεν δείχνει μόνο την ευγνωμοσύνη που τρέφει για την Ελλάδα αλλά και τη φιλοπατρία του.

Τα τελευταία του μαθήματα ο 22χρονος άσος των Μιλγουόκι Μπακς, που είναι δεύτερος σε όλο το ΝΒΑ κατά την τρέχουσα σεζόν στο σύστημα αξιολόγησης, τα παρέδωσε σε συμπατριώτες. Σε ομογενείς της Νέας Υόρκης, οι οποίοι τον περίμεναν μετά τη λήξη αγώνα της ομάδας του, των Μιλγουόκι Μπακς, με τους Νικς, για να του εκφράσουν τον θαυμασμό τους και να του αποσπάσουν ένα αυτόγραφο.

Το «παιδί-θαύμα» του αμερικανικού μπάσκετ, το οποίο από του χρόνου, βάσει του νέου συμβολαίου που έχει υπογράψει, θα εισπράττει 24,5 εκατ. δολάρια ετησίως (!),ανταποκρίθηκε με υπομονή σε όλα τα αιτήματα των Συνελλήνων. Σε όλα πλην ενός: στην επιθυμία νεαρού ομογενούς να υπογράψει σε μία ελληνική σημαία που κρατούσε στα χέρια του.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, για τον οποίο η ομάδα του έχει ξεκινήσει καμπάνια ώστε να λάβει μέρος στο All Star Game του επόμενου μήνα, αρνήθηκε ευγενικά να βάλει την υπογραφή του στο εθνικό μας σύμβολο. «Συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να υπογράψω πάνω στην ελληνική σημαία» αποκρίθηκε.

Στη σημαία με την οποία παρήλασε, ως σημαιοφόρος της τέως ομάδας του, του Φιλαθλητικού Ζωγράφου, σε εορτή εθνικής επετείου. Στη σημαία την οποία κρατούσε με υπερηφάνεια, μαζί με τον αδελφό του, Θανάση, όταν τον Ιούνιο του 2013 είχε επιλεγεί στο Νο 15 του ντραφτ από τους Μιλγουόκι Μπακς. Απόκριση που αποθέωσε στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν υπογράφω στη σημαία λέει και βάζει γυαλιά σε ένα κάρο δήθεν πατριώτες… μπράβο του! Σεβασμός τού αξίζει».

Την Ελλάδα του και τη συνοικία του Ζωγράφου, όπου εξακολουθεί εκείνος και σύμπασα η οικογένειά του να διατηρούν ένα τριάρι διαμέρισμα σε παλιά πολυκατοικία, δεν τις ξεχνά. Παρ’ ότι η εξέλιξή του μοιάζει με ουρανοξύστη…

πηγή:neoskosmos.com