Νέος Πρόεδρος στην Ελληνική Κοινότητα Ορθοδόξων Βενετίας- Δήλωση Όλγας Νάσση

Βενετία.- Ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ορθοδόξων Βενετίας. Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου ο συνδυασμός του κ. Ζαφειρόπουλου (το νέο ΔΣ απαρτίζεται από γυναίκες, πλην του Προέδρου!)  κατίσχυσε με  ικανή πλειοψηφία.

Απερχόμενη πρόεδρος, η Κωνσταντίνα Μπαλαφούτη, επί των ημερών της οποίας η Κοινότητα είχε αποσχιστεί από την Ομοσπονδία Ελληνικών κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας ενώ μύρια όσα προβλήματα είχαν δημιουργηθεί στην Κοινότητα της Βενετίας και στις σχέσεις της με την Ομοσπονδία. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η κυρία Μπαλαφούτη αμέσως μετά την ψηφοφορία απεχώρησε με τους συνεργάτες της χωρίς να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

Ήδη με την εκλογή του κ. Ζαφειρόπουλου εκτιμάται ότι η κατάσταση θα εκτονωθεί και η ηρεμία θα επανέλθει στις τάξεις της ιστορικής Κοινότητας. Μάλιστα, τόσο ο πρωην Πρόεδρος της ΟΕΚΑΙ Γιάννης Κορίνθιος όσο και η νυν Πρόεδρος Όλγα Νάσση είναι βέβαιοι ότι ο νέος Πρόεδρος θα επαναφέρει την Ιστορική Κοινότητα της Βενετίας στην Ομοσπονδία  και θα αποτελέσει εκ νέου ενεργό μέλος της.

Ολόκληρο το νέο ΔΣ έχει ως ακολούθως:

Πρόεδρος Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.

Αντιπρόεδροι:

Μαρία Αγγελοπούλου

Χαρά Χάμσα

Μέλη:

Κανέλα Δημοπούλου

Δέσποινα Βλάσση

Ευγεν’ια Λιοσ΄/ατου

Ελευθερία Ζαχαριάδου

Στην ελληνική κοινότητα Βενετίας είναι γραμμένα σήμερα 140 μέλη και σε ολόκληρη την επαρχία του Βένετο πάνω από χίλια.

Panhellenicpost.com

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Όλγα Νάσση μας απέστειλε μήνυμα στο οποίο μας ζητάει “…Σας παρακαλώ να αφαιρέσετε από το δημοσίευμα δηλώσεις που αποδίδονται στο πρόσωπό μου, και στο μέλλον θα σας παρακαλούσα να απευθύνεστε σε μένα για ότι αφορά την ΟΕΚΑΙ, έτσι ώστε να αποφεύγονται παρεξηγήσεις ειδικά σε μια εφημερίδα που κάνει αξιόλογο έργο σε ότι αφορά την πληροφόρηση του απόδημου ελληνισμού.

Δεν έχουμε να αφαιρέσουμε καμία απολύτως δήλωση διότι καμία απολύτως δήλωση δεν αποδίδεται στο πρόσωπό της κυρίας Νάσση. Η οποία βεβαίως καμία δήλωση μας έκανε. Ούτε κάτι τέτοιο αναφέρεται στο άρθρο.  Εκείνο που η πηγή μας είπε, αποτελεί εκτίμηση δική της και σύμφωνα με την οποία “…ο πρώην Πρόεδρος της ΟΕΚΑΙ Γιάννης Κορίνθιος όσο και η νυν Πρόεδρος Όλγα Νάσση είναι βέβαιοι ότι ο νέος Πρόεδρος θα επαναφέρει την Ιστορική Κοινότητα της Βενετίας στην Ομοσπονδία”.

Εάν δεν είναι βέβαιοι, και αυτό μας το δηλώνουν, ώστε η πηγή μας ενδεχομένως σε λάθος συμπέρασμα κατέληξε, ευχαρίστως να αποσύρουμε την εκτίμηση της πηγής μας. Σε κάθε περίπτωση, σημειώνουμε την ένσταση της αγαπητής προέδρου της ΟΕΚΑΙ και την διαβεβαιώνουμε για την αμοιβαιότητα των αισθημάτων.

Χ.Μ.