Υπουργικές επαφές της Αθήνας με την νέα διοίκηση Τραμπ

Αθήνα.- Νέα επίσκεψη στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Ο Πάνος Καμμένος φεύγει για τις ΗΠΑ την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, θα συναντηθεί με το επιτελείο του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και τον νέο Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά, του ΣΚΑΙ, το ταξίδι αυτό του Υπουργού Άμυνας και Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω του ότι ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, να δώσει “νέες οδηγίες” προς το ΔΝΤ ώστε να διευκολυνθεί η β΄αξιολόγηση.

Η πληροφορία αυτή για την “κρυφή πτυχή” της νέας επίσκεψης Πάνου Καμμένου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, που αποκάλυψε ο Σκάι,  δεν επιβεβαιώνεται ούτε διαψεύδεται από καμία πλευρά.

Στο μεταξύ, δημοσίευμα της Καθημερινής αναφέρεται σε “μυστική” επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στο “Μέγαρο Τραμπ” κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παραμονής του στην Νέα Υόρκη.  Εκεί, ο  Έλληνας ΥΠΕΞ φέρεται να είχε μια σειρά από επαφές με στενούς συνεργάτες του νέου εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ.

Στις 6 Ιανουαρίου ο Ελληνας ΥΠΕΞ συνάντησε τον Μάικλ Φλιν, τον νέο σύμβουλο Εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, την αναπληρώτρια του, Κ.Τ. Μακφάρλαντ, τον νέο προσωπάρχη Ράις Πρίμπους και τον στενό συνεργάτη του νέου προέδρου Τζορτζ Τζιτζίκος.

«Οι επαφές Κοτζιά παρήγαγαν χρήσιμες πληροφορίες για την Αθήνα, που φαίνεται να εκτιμά ότι η νέα προεδρική φιλοσοφία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται σύντομα» σημειώνει στο δημοσίευμά της η «Καθημερινή».