Τουλάχιστον 37 νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου σε χωριό στο Κιργιστάν

Ρωσία.- Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν αεροσκάφος μεταφοράς εμπορευμάτων συνετρίβη μέσα σε χωριό στο Κιργιστάν, σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό του υπουργείου Υγείας, που μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο Μανάς της πρωτεύουσας Μπισέκ. Τα αίτια της τραγωδίας δεν είναι γνωστά, όμως οι πιλότοι αποπειράθηκαν προσγείωση σε πυκνή ομίχλη. Οι Αρχές πάντως αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Τα περισσότερα θύματα ήταν κάτοικοι του χωριού Ντάσα-σου, κοινότητα με εξοχικές κατοικίες, όπου έπεσε το αεροπλάνο. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και τέσσερις πιλότοι.

Οι πρώτες πληροφορίες από το σημείο της συντριβής αναφέρουν πως το αεροσκάφος προκάλεσε ζημιές σε πολλά σπίτια.

Το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε μία ενδιάμεση στάση στο Μανάς, κατά την πτήση του από το Χονγκ Κονγκ προς την Κωνσταντινούπολη.

Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν το αεροπλάνο να ανήκει την Turkish Airlines, όμως ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι το αεροπλάνο ανήκε σε άλλη τουρκική εταιρεία, την ACT Airlines.