Μείωση 25% των θανάτων το 2016 από τα τροχαία στα Ιόνια Νησιά

Σε ποσοστό 25% σε σχέση με το 2015, μειώθηκαν οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα, σύμφωνα με τον απολογισμό οδικής ασφάλειας στα νησιά του Ιονίου για το 2016, όπως επισημαίνει η γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Ιονίων Νήσων.

Σε απόλυτους αριθμούς αποτυπώθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής Police On Line, 189 τροχαία ατυχήματα, εκ των οποίων, 15 με θανάσιμο τραυματισμό, 23 με σοβαρό και 151 με ελαφρύ. Πιο συγκεκριμένα, στην Κέρκυρα, σημειώθηκαν 3 θανάσιμα ατυχήματα,10 σοβαρά και 64 ελαφρά, στη Ζάκυνθο, 5 θανάσιμα, 5 σοβαρά και 30 ελαφρά, στη Λευκάδα, 5 θανάσιμα, 4 σοβαρά και 36 ελαφρά και στην Κεφαλονιά, 2 θανάσιμα, 4 σοβαρά και 40 ελαφρά.
Να σημειωθεί ότι δεν αναφέρονται όλα τα τροχαία ατυχήματα, αλλά μόνο αυτά που προκάλεσαν θανάτους και τραυματισμούς, με τη Ζάκυνθο, αναλογικά να βρίσκεται και πάλι σε «περίοπτη θέση» σε ότι αφορά τις απώλειες ανθρώπινων ζωών στην άσφαλτο-αν και με βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με πέρυσι και τα προηγούμενα χρόνια-συνεχίζοντας, ωστόσο να καταγράφει αρνητικές «πρωτιές» γενικά στο αστυνομικό δελτίο σε επίπεδο Ιονίων Νήσων.

ert.gr