Η κοπής της Βασιλόπιτας από την Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και περιχώρων και την Κυπριακή Κοινότητα Γαλλίας

Παρίσι.- Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και περιχώρων και η Κυπριακή Κοινότητα Γαλλίας, μοίρασαν την πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα στο Ελληνικό Σπίτι, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Μιχάλη Κόκκινου, του Διευθύνοντα του προξενικού Γραφείου κ. Ιάσονα Κασελάκη, του Προξένου της Κύπρου κ. Δώρου Δανέζη, του στρατιωτικού ακολούθου της Πρεσβείας της Ελλάδας κ. Παντελή Πετρακάκη, του πατέρα Παναγιώτη Ξενιτέλλη που αντιπροσώπευε τον Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ, των προέδρων των περισσοτέρων ελληνικών και φιλελληνικών συλλόγων και πλήθος κόσμου. Οι Πρέσβεις, δεν ήταν παρόντες διότι συνόδευαν τους Υπουργούς Εξωτερικών τους, στη Σύνοδο Κορυφής της Μέσης Ανατολής που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στο Παρίσι.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, κ. Σέτα Θεοδωρίδου, καλωσόρισε τους παρισταμένους στα γαλλικά. Στη συνέχεια, στα ελληνικά, έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων της Κοινότητας στους τελευταίους δώδεκα μήνες. Ευχαρίστησε δε για την παρουσία του τον διευθύνοντα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού όπως και για το ενδιαφέρον που έχει δείξει σχετικά με τα προβλήματα που απασχολούν την τοπική Ομογένεια και για την ενεργά καλή θέλησή του να συνεισφέρει στην προσπάθεια τη Κοινότητας να ανακαινίσει και να συντηρήσει την έδρα των δύο Κοινοτήτων που στεγάζονται στο Ελληνικό Σπίτι στο Παρίσι.

Ο κ. Ευαγόρας Μαυρομμάτης, πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Γαλλίας, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της διακοπής των συνομιλιών για το Κυπριακό και ευχήθηκε την εξεύρεση λύσης που θα δώσει την δυνατότητα στην Κύπρο να κυβερνάται δίχως την επέμβαση άλλων δυνάμεων.Vassilopita 2017_3

Μετά την κοπή της Βασιλόπιτας κληρώθηκαν οι δύο τυχεροί της. Η κα Ειρήνη Μουτάφη κέρδισε το Κωνσταντινάτο χρυσό φλουρί που προσέφερε η Κοινότητα. Το ασημένιο γούρι, προσφορά της Χρυσοθήκης Ζολώτα που για την δεύτερη συνεχή χρονιά το προσφέρει στην Κοινότητα, κέρδισε ο κος Νίκος Χλιούρας. Κληρώθηκαν επίσης βιβλία για παιδιά και ένα CD με μουσική του Γιώργου Δέλφη.

 

vassilopita_6 Vassilopita _7

Το Συμβούλιο της Κοινότητας ευχαριστεί τα μέλη της Κοινότητας για την τιμή που της έκαναν με την παρουσία τους στο κόψιμο της Βασιλόπιτας καθώς και για την εμπιστοσύνη που του δείχνουν. Ευχαριστεί ιδιαίτερα τον ΓΓΑΕ, κ. Μιχάλη Κόκκινο, που με την παρουσία του τίμησε την Κοινότητα των Ελλήνων του Παρισιού και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, προκειμένου να δώσει λύσεις σε προβλήματα που την απασχολούν. Ευχαριστεί επίσης τους δωρητές για την συνέχιση των έργων ανακαίνισης του Ελληνικού Σπιτιού όπως και τον κ. Φώτη Οσκιάν που κάθε χρόνο «προικίζει» την Κοινότητα με τρόφιμα και ποτά για τις δεξιώσεις της, καθώς και τον κ. Βασιλιά για την προσφορά του των αναψυκτικών ΕΨΑ.

Καλή Χρονιά σε όλους !

Σέτα Θεοδωρίδου