NBA: Βασικός στο All Star Game ο Γιάννης!

Τα κατάφερε ο Γιάννης! Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο θα βρίσκεται στη βασική πεντάδα της Ανατολής για το All Star Game, γεγονός που αποτελεί μια ιστορική στιγμή για το ελληνικό μπάσκετ!

Ο 22χρονος Αντετοκούνμπο είναι κι επίσημα μέλος της πεντάδας της Ανατολής στο All Star Game που θα διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου στη Νέα Ορλεάνη.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έλαβε 1.604.463 ψήφους και ήταν τρίτος στην Ανατολή, πίσω μόνο από τους πρωταθλητές με τους Καβαλίερς Λεμπρόν Τζέιμς με 1.893.751 και Κάιρι Ίρβινγκ με 1.696.769. Ουδείς άλλος παίκτης της Ανατολής δεν ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ψήφους.

Συνολικά από τους παίκτες του ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο ήταν έκτος σε ψήφους, καθώς τον ξεπέρασαν ακόμη μόνο οι Στεφ Κάρι (1.848.121), Τζέιμς Χάρντεν (1.771.375) και Κέβιν Ντουράντ (1.768.185)!

Για την επιλογή των βασικών μέτρησε κατά 50% η ψήφος του κοινού και από 25% των ΜΜΕ και των παικτών. Ο Αντετοκούνμπο ήταν δεύτερος σε ψήφους για κοινό, παίκτες και ΜΜΕ στους ψηλούς της Ανατολής, πίσω μόνο από τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Ο διεθνής άσος, σε ηλικία 22 ετών και 74 ημερών, έγινε ο νεότερος μη Αμερικανός παίκτης που ξεκινά βασικός σε All Star Game σπάζοντας το ρεκόρ του Κινέζου Γιάο Μινγκ που έπαιξε το 2003 σε ηλικία 22 ετών, 4 μηνών και 28 ημερών. Επίσης γίνεται ο πρώτος παίκτης των Μπακς που θα παίξει στο All Star Game μετά τον Μάικλ Ρεντ το 2004 και ο πρώτος βασικός μετά τον Σίντνεϊ Μόνκριφ το 1986.

Παράλληλα είναι και ο νεότερος στην ιστορία των Μπακς που θα παίξει στο All Star Game ξεπερνώντας τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ που ήταν 23 χρονών και 271 ημερών.

Αναλυτικά οι πεντάδες:

Δύση: Στεφ Κάρι (Γουόριορς), Κέβιν Ντουράντ (Γουόριορς), Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς), Κογουάι Λέοναρντ (Σπερς), Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς).

Ανατολή: Κάιρι Ίρβινγκ (Καβαλίερς), Λεμπρόν Τζέιμς (Καβαλίερς), Τζίμι Μπάτλερ (Μπουλς), Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς), Ντεμάρ ΝτεΡόζαν (Ράπτορς).

Πηγή: skai.gr