«Τα παιδιά των προσφύγων είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία μας»

Με σύνθημα «Τα παιδιά των προσφύγων είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία μας», γονείς, εκπαιδευτικοί και αντιρατσιστικές οργανώσεις ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα γονέων και εκπαιδευτικών του Περάματος και βρέθηκαν το πρωί στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα, για να διαδηλώσουν κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με αφορμή τα επεισόδια από μέλη της Χρυσής Αυγής που έλαβαν χώρα στο 1ο δημοτικό σχολείο νέου Ικονίου Περάματος, την περασμένη Τρίτη.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η πορεία που ακολούθησε της διαδήλωσης.

Κοινός παρονομαστής της κινητοποίσης το να γίνει μια συνολική προσπάθεια από την κοινωνία, ώστε να μη γίνουν προϊόν εκμετάλλευσης από τη ΧΑ τα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία και να καλωσορίσουν όλοι τα παιδιά των προσφύγων, στα σχολεία που έχουν επιλεγεί.

«Εμείς ως εκπαιδευτικοί πρέπει να καλωσορίσουμε στα σχολεία μας τα παιδιά που έχουν φύγει από τα σπίτια τους για να ξεφύγουν από τον πόλεμο και να βρουν ένα μέρος να ζήσουν ειρηνικά», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπαιδευτικός του συλλόγου εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περαματος «Νίκος Πλουμπίδης».

«Ως εκπαιδευτικοί πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας, και καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να ανοίξουν την αγκαλιά τους και να υπερασπιστούμε όλοι το δικαίωμα στη μόρφωση, που έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου» προσέθεσε.

Η απόφαση για την κινητοποίηση είχε παρθεί σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» και στην οποία συμμετείχαν η ΔΟΕ, η ΕΛΜΕ Πειραιά, η Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά, η Ένωση Γονέων Περάματος, η Ένωση Γονέων Κερατσινίου, οι Σύλλογοι Π.Ε Πειραιά και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων.

194751