ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε έρευνα για νοθεία στις κάλπες

Ουάσινγκτον.- Μια «μείζονος σημασίας» έρευνα για την αντιμετώπιση κρουσμάτων νοθείας στις κάλπες, που όπως ισχυρίζεται αλλοίωσαν την εκλογική διαδικασία στις προεδρικές εκλογές, ανακοίνωσε την Τετάρτη μέσω Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Έχω ζητήσει μια μεγάλη έρευνα για την ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ, περιλαμβανομένων αυτών που έχουν διπλοεγγραφεί σε δύο πολιτείες, αυτών που είναι παράνομοι και… ακόμη, και τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους που είναι νεκροί (και πολλοί για πολύ καιρό)» τόνισε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Ανάλογα με τα αποτελέσματα, θα ενισχύσουμε τις διαδικασίες ψηφοφορίας!» πρόσθεσε.

Kατά τη διάρκεια συνάντησης στο Λευκό Οίκο με ηγέτες του Κογκρέσου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Τραμπ υποστήριξε ότι κέρδισε τις εκλογές με λιγότερες ψήφους από την Χίλαρι Κλίντον (2,8 εκατ. ψήφοι) λόγω «της αχαλίνωτης απάτης στις κάλπες εξαιτίας παράνομων μεταναστών».

«Είπε ότι έχασε τη λαϊκή ψήφο επειδή 3 με 5 εκατ. ‘’παράνομοι’’ ψήφισαν» δήλωσε Δημοκρατικός πολιτικός. Σημειώνεται όμως ότι ο Τραμπ κέρδισε την πλειοψηφία σττο κολέγιο των εκλεκτόρων και έτσι αναδείχθηκε 45ος πρόεδρος.