Αναβάλλει επ’ αόριστον η Θάνου την Ολομέλεια για τα όρια ηλικίας

Αθήνα.- Αναβάλλει επ’ αόριστον η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, τη σύγκληση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία θα συνεδρίαζε αύριο, Πέμπτη, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την παράταση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών και εισαγγελέων.

Επισήμως ο λόγος της αναβολής που διατυπώθηκε ήταν πως η εισηγήτρια, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ειρήνη Πετρουλάκη- Κιουρτσόγλου δεν ήταν έτοιμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα της προέδρου του Αρείου Πάγου για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των ανώτατων δικαστικών προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις στο δικαστικό σώμα.

Κατηγορηματικά αρνητικός στο ενδεχόμενο να αλλάξουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης εμφανίστηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Ο υπουργός υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στους δικαστικούς για την ταχύτητα με την οποία ανταλλάσσουν ανακοινώσεις, δίνοντας -όπως είπε- την εικόνα στους πολίτες ότι βρίσκονται σε εμφύλιο.

«Εκείνο που με ανησυχεί είναι η σφοδρότητα και η ταχύτητα με την οποία εκδίδονται ανακοινώσεις και βάλλουν οι δικαστές ο ένας εναντίον του άλλου. Δίνεται μια εικόνα εμφυλίου, η οποία πλήττει το κύρος της Δικαιοσύνης και απογοητεύει το σύνολο των πολιτών και της κοινωνίας. Έχω κάνει κατ’ επανάληψη δημόσιες εκκλήσεις να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και να λυθούν αυτά τα ζητήματα εντός των θεσμικών οργάνων της Δικαιοσύνης και της Πολιτείας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ραδιοφωνικό του συνέντευξη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί εθιμοτυπικά, στις 4 το απόγευμα, «τον Άρειο Πάγο και θα συναντηθεί με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου».

Newsroom ΔΟΛ