Αστυνομικό μπλόκο στους αγρότες που επιχείρησαν να φτάσουν στον Προμαχώνα

Πύργος
Άνοιξε στις 2.00 το μεσημέρι η εθνική οδός Σερρών-Θεσσαλονίκης έξω από τον Λευκώνα, που είχε κλείσει λίγο πριν τις 12.00. Οι αγρότες της περιοχής παρέταξαν περίπου 100 τρακτέρ αριστερά και δεξιά του οδοστρώματος και στη γενική τους συνέλευση αποφάσισαν να τηρήσουν στάση αναμονής, δίνοντας χρόνο και σε συναδέλφους τους να ενισχύσουν τη δύναμή τους.
Πολλά τρακτέρ δεν έπαιρναν μπρος λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, ενώ άλλα ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις σε σημεία γύρω από τη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, την ώρα που επιχειρούσαν να κατευθυνθούν προς το τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Εν τω μεταξύ, πρόσκληση προς τους αγρότες της Λάρισας και ολόκληρης της Θεσσαλίας, για να στηθεί το κεντρικό μπλόκο στη Νίκαια, απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων.Σύμφωνα με το κάλεσμα της Επιτροπής, σήμερα τα τρακτέρ θα κατευθυνθούν στον κόμβο της Νίκαιας στην εθνική οδό, με την προσυγκέντρωση των Λαρισαίων αγροτών να έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι, στις διασταυρώσεις Γαλλήνης και Αγίων Αναργύρων.

Επίσης, οι αγρότες από τα Φάρσαλα της Λάρισας δίνουν ραντεβού στη διασταύρωση στο Βασιλί, από όπου θα ξεκινήσουν για να κατευθυνθούν στον κόμβο της Νίκαιας.

Εκεί κατευθύνονται με τα τρακτέρ τους τόσο οι αγρότες των Τρικάλων, μετά από δύο προσυγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν στο Μεγαλοχώρι και τη Φαρκαδόνα, όσο και οι αγρότες της Καρδίτσας που προσυγκεντρώθηκαν στην Ιτέα.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι άνοιξε η εθνική οδός Πατρών-Πύργου, στο ύψος της διασταύρωσης της Αμαλιάδας, την οποία είχαν αποκλείσει αγρότες της Ηλείας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους. Όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις των αγροτών, αναμένεται να ληφθούν νέες αποφάσεις.

Κλειστός επ’ αόριστον παραμένει ο κόμβος Αγίου Δημητρίου της Ιονίας Οδού στην ‘Αρτα, από τα τρακτέρ των αγροτών.Παράλληλα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Κομπότι συνεχίζουν τους δίωρους αποκλεισμούς, καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, σε παράδρομο όπου η τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας, λόγω του μπλόκου του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα για δύο ώρες να διακόπτεται η συγκοινωνία στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Αντιρρίου.

Το μπλόκο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας στον Λούρο έχει ενισχυθεί, ενώ οι αγρότες του νομού Ιωαννίνων αποφάσισαν τον συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, ενώ αμέσως μετά θα καθορίσουν τη μορφή συνέχισης του αγώνα τους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ