Θριαμβευτική πρόκριση του ΠΑΟΚ, προβάδισμα ο Πλατανιάς

Αθήνα
Το… εισιτήριο το είχε ουσιαστικά τσεκαρισμένο από το πρώτο παιχνίδι στο Αγρίνιο (σ.σ. με το 2-0 υπέρ του), απόψε στην Τούμπα, χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, ο ΠΑΟΚ «σφράγισε» απέναντι στον Παναιτωλικό την πρόκρισή του στους «8» του Κυπέλλου, κερδίζοντας με 4-1. Το πρώτο βήμα πρόκρισης έκανε ο Πλατανιάς που κέρδισε με 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Χανιά για τον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ας δούμε αναλυτικά:

ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 4-1

Με δίλεπτο ξέσπασμα, λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ο «Δικέφαλος» σκόραρε με τους Δεληγιαννίδη (42’), Μπίσεσβαρ (43’), στο 53’ ο Σάκχοφ έκανε το 3-0, ενώ στο 78’ εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι ο Πρίγιοβιτς (4-0), συνδυάζοντας έτσι με τον ιδανικότερο τρόπο το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Το γκολ της… τιμής για τον Παναιτωλικό πέτυχε στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Πάουλο.

Μέτριο, στη μεγαλύτερη διάρκειά του, το παιχνίδι στο πρώτο μέρος. Με τον ΠΑΟΚ να έχει δραστήριο τον Περέιρα, είτε με τον Αργεντινό να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να σκοράρει, είτε… σερβίροντας σε συμπαίκτες του.

Ετσι όπως το έκανε στο 9’, όταν έστρωσε στον Κάνιας, με τον Ισπανό να πιάνει δυνατό σουτ, αναγκάζοντας τον Κυριακίδη να διώξει αγχωτικά την μπάλα. Στο 29’, με κοντινή προβολή, ο Σάκχοφ ήταν άστοχος απέναντι στον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, ενώ στο 40’ ο Κουλούρης έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το 42’ σήμανε το πρώτο γκολ και συνάμα το αγωνιστικό ανέβασμα, του ΠΑΟΚ. Ο Περέιρα, αρχικά, «χόρεψε» παίκτες του Παναιτωλικού, η μπάλα έφτασε στον Κίτσιου, ο οποίος με σέντρα από τα δεξιά βρήκε τον Δεληγιαννίδη και ο τελευταίος με απευθείας σουτ έκανε το 1-0. Ένα λεπτό αργότερα, ο Σάκχοφ «έκλεψε» την μπάλα, πάσαρε στον Μπίσεσβαρ, ο οποίος έκανε εύκολα το 2-0.

Στο 53’ ο Περέιρα, στην πρώτη φάση για τους Θεσσαλονικείς στο δεύτερο ημίχρονο, εκτέλεσε κόρνερ. Ο Κουλούρης «έπιασε» την κεφαλιά, ο Κυριακίδης απέκρουσε, σε δεύτερο χρόνο ο Σάκχοφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, τριπλασιάζοντας τα τέρματα των «ασπρόμαυρων».

Σε χαλαρό τέμπο το ματς στη συνέχεια, με τον «Δικέφαλο» να φτάνει στο τέταρτο γκολ με πέναλτι. Φάση που κέρδισε στο 77’ ο Περέιρα, ο Πρίγιοβιτς βρέθηκε, ελάχιστα αργότερα, στην άσπρη βούλα, εκτέλεσε σωστά και «έγραψε» το 4-0.

Τον τελευταίο… λόγο στο παιχνίδι είχε ο ανύπαρκτος σε όλο το προηγούμενο διάστημα, Παναιτωλικός. Στις καθυστερήσεις ο Πάουλο, με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μύγα, διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

* Πολύ κρύο και ελαφριά χιονόπτωση, λίγο πριν τη σέντρα στο παιχνίδι

* Μία ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο Λέο Μάτος βραβεύτηκε για το τέρμα που πέτυχε στη μάχη του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό, που αναδείχτηκε το καλύτερο για τη 16η αγωνιστική. «Το δουλεύω και προσπαθώ να πετύχω όσα περισσότερα γκολ μπορώ σε κάθε ματς. Δεν είναι εύκολο για τη θέση που παίζω», τόνισε ο Βραζιλιάνος αμυντικός, αφιερώνοντας τη διάκρισή του στον κόσμο του «Δικεφάλου».

* Με την ολοκλήρωση του αγώνα βραβεύτηκε, επίσης, ο Γιάννης Μυστακίδης, το γκολ (με κεφαλιά) του οποίου στα περυσινά πλέι οφ με την ΑΕΚ, αναδείχτηκε, μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, το καλύτερο για το 2016

Διαιτητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)

Κίτρινες: Σάκχοφ /Τσοκάνης, Κουτρομάνος

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Μπρκιτς, Βαρέλα, Μαλεζάς, Δεληγιανίδης, Κίτσιου, Κάνιας, Σάκχοφ (54’ Χαρίσης), Μυστακίδης, Μπίσεσβαρ (64’ Πρίγιοβιτς), Περέιρα, Κουλούρης (73’ Πέλκας).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Τσοκάνης (λ.τρ. 69’ Ρότσα), Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Μύγας, Παπουτσογιαννόπουλος, Κουτρομάνος, Μουνιόζ (64’ Λόπεζ), Πάουλο, Ρόσα (76’ Βασιλούδης), Κλέσιο.

Πλατανιάς – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Οι Κρητικοί έχασαν μοναδικές ευκαιρίες όχι απλά να διευρύνουν το σκορ, αλλά και να «καθαρίσουν» την πρόκριση από σήμερα. Ο καταπληκτικός, όμως, Περιστερίδης κράτησε ζωντανή την ομάδα του. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Αποστολόπουλος στο 49΄.

Το παιχνίδι από το πρώτο κιόλας λεπτό είχε εξαιρετικό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να έχουν όρεξη να τρέξουν. Τα συνεχόμενα λάθη, όμως, δεν έδωσαν την ευκαιρία να δούμε πολλές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες.

Οσο περνούσε η ώρα ο Πλατανιάς ανέβαζε την απόδοσή του κι έφτασε κοντά στο γκολ στο 38΄. Ο Σίγκνεβιτς έκανε εξαιρετική κίνηση, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά και πολύ δυνατά και ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη τους φάση. Στο 49’ ο Γουνδουλάκης τροφοδότησε πολύ ωραία τον Αποστολόπουλο, ο οποίος με σουτ έκανε το 1-0. Στο 65’ οι Κρητικοί έφτασαν μια ανάσα από το 2-0. Ο Σίγκνεβιτς έβγαλε τετ α τετ τον Μενδρινό, αλλά ο Περιστερίδης απέτρεψε την παραβίαση και κράτησε ζωντανό τον ΠΑΣ.

Η μόνη ομάδα που δημιουργούσε ευκαιρίες ήταν ο Πλατανιάς. Στο 83’ ο Ντεβέσα βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, καθυστέρησε, όμως, να κάνει το σουτ και ο Μιχαήλ με τάκλιν έδιωξε σωτήρια. Ένα λεπτό αργότερα οι Κρητικοί έχασαν μοναδική ευκαιρία. Υστερα από κόρνερ ο Καρυπίδης βρέθηκε μόνος του και ανενόχλητος στη μικρή περιοχή, όμως η κεφαλιά του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 87’ ο Πλατανιάς έχασε ξανά ανεπανάληπτη ευκαιρία. Ο Γιορέντε βρέθηκε τετ α τετ με τον Περιστερίδη, αλλά ο εξαιρετικός τερματοφύλακας του ΠΑΣ κράτησε ζωντανή την ομάδα του. Στο 92’ ο Μανούσος έκανε το σουτ, αλλά και πάλι ο Περιστερίδης είπε όχι! Το τελικό 1-0 δίνει μικρό προβάδισμα στον Πλατανιά, ο οποίος θα μπορούσε να πάρει σκορ ασφαλείας

Διαιτητής: Γεώργιος Μπλάνας (Μεσσηνία)

Κάρτες: Πριντέτα, Γιορέντε / Μπέριος, Κοζορώνης

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Πριντέτα, Κάργας, Καρυπίδης, Αποστολόπουλος, Γιορέντε, Μαραγκός, Μενδρινός (68’ Ντεβέσα), Γουνδουλάκης (80’ Μουνάφο), Ντίνας (68’ Μανούσος), Σίγκνιεβιτς

ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Γαρουφαλιάς, Μιχαήλ, Κόντε, Ζάιρο, Ναδάλες (72’ Κούτρης), Κοζορώνης, Βιντάλ (69’ Γιάκος), Νικολιάς (67’ Ακόστα)

Σε αναμετρήσεις για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Α΄ ΑΓΩΝΑΣ Β΄ ΑΓΩΝΑΣ

Ξάνθη-ΟΦΗ 1-0 31/01
Λεβαδειακός-ΑΕΚ 1-0 1/02
Λαμία-Ατρόμητος 2-2 1/02
Αστέρας Τρίπολης-Τρίκαλα 2-0 1-0
Άρης-Ολυμπιακός 1-1 2/02
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 2-0 4-1
Κισσαμικός-Παναθηναϊκός 0-3 1/02
Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 1/02

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ