Απέτυχε προσπάθεια του ομογενή Ιβάν Σαββίδη να διασώσει τον ΔΟΛ

Αθήνα.- Σε ναυάγιο οδήγησαν οι Τράπεζες την ύστατη προσπάθεια του ομογενή μεγαλο-επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη να διασώσει -μέσω της εξαγοράς- τις ιστορικές εφημερίδες Νέα , Το Βήμα και τις υπόλοιπες εκδόσεις του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, αρνούμενες να αποδεχθούν κούρεμα των δανείων σε ποσοστό 80%, όπως ζητούσε ο Ιβάν Σαββίδης.

Η εξέλιξη αυτή, που έγινε γνωστή χθες Παρασκευή, οδηγεί κατά πάσα πιθανότητα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στο κλείσιμο, από την Δευτέρα, όλων των μέσων ενημέρωσης που ανήκουν στον ΔΟΛ.  Την είδηση αναφέρει η εφημερίδα “Παραπολιτικά“.

Μάλιστα, όπως σημειώνει η ίδια εφημερίδα, το ναυάγιο στις συνομιλίες με τις Τράπεζες ανακοινώθηκε σε σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, στην οποία συμμετείχε ο Σταύρος Ψυχάρης, ο Νομικός Σύμβουλος του Οργανισμού Νίκος Πιμπλής και ο Διευθυντής του Βήματος της Κυριακής Αντώνης Καρακούσης.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει όπως φέρεται να είπε ο Σταύρος Ψυχάρης, το κλείσιμο από τη Δευτέρα όλων των μέσων του ΔΟΛ, δηλαδή, της εφημερίδας «Τα Νέα» και «Βήμα της Κυριακής», τη διακοπή της λειτουργίας όλων των ιστοσελίδων που ανήκουν στον ΔΟΛ και του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα Fm.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Παραπολιτικών, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν τις τελευταίες ώρες προς τις διοικήσεις των τραπεζών, οι τραπεζίτες επέδειξαν στάση αδιαλλαξίας. Έτσι, χθες το απόγευμα ήρθε η χαριστική βολή, με τις τράπεζες να στέλνουν μήνυμα, πως δεν πρόκειται να παραβούν το γράμμα του νόμου «για κανένα Σαββίδη». Η τελευταία τράπεζα που ευθυγραμμίστηκε με τη στάση των υπολοίπων ήταν η Εθνική.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν χρήματα για χαρτί και μισθούς ο Σταύρος Ψυχάρης, αποφάσισε να δώσει τέλος στην ομηρία του, με το λουκέτο στον ιστορικό Οργανισμό, όλα τα Μέσα του οποίου μπαίνουν σε ειδικό καθεστώς εκκαθάρισης χωρίς όμως να είναι πια σε λειτουργία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντώνης Καρακούσης έκανε μία τελευταία προσπάθεια για να καταβληθούν κάποια από τα οφειλόμενα χρήματα 6 μηνών στους εργαζομένους, αλλά αυτή έπεσε στο κενό.

Η αναγγελία του κλεισίματος του ΔΟΛ αναμένεται, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα Παραπολιτικά, να γίνει με κείμενο που θα δημοσιευθεί στο «Βήμα» αυτής της Κυριακής.