ΓΝΩΜΗ: Ένας διαφορετικός Δεκάλογος

Επειδή κάθε φορά που η Κυβέρνηση εξ αιτίας των δικών της λαθών τα βρίσκει μπαστούνια, θυμάται την ενότητα και την σύμπνοια, ζητώντας πότε με τον Δραγασάκη πότε με τον Φλαμπουράρη και πότε με τον ίδιο τον Τσίπρα να «συμβαδίσουν» στη γραμμή της τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για να ξεπεράσει η ίδια τον σκόπελο παραμένοντας στην εξουσία.

Επειδή κάθε φορά που η κυβέρνηση «κάνει του κεφαλιού της» ο λαός καλείται να πληρώσει το «πάπλωμα» και το πληρώνει πολύ ακριβά.

Επειδή η Κυβέρνηση του «όχι στο Μνημόνιο» υπέγραψε υπό πολύ χειρότερους όρους μνημόνιο όταν υποτίθεται πρόβαλλε «σθεναρή αντίσταση» και έθετε «κόκκινες γραμμές».

Επειδή κάθε φορά που η κυβέρνηση πετύχαινε μία «διαπραγματευτική νίκη» ο φόρος υποτέλειας που μας επέβαλαν οι εταίροι γινόταν όλο και επαχθέστερος (π.χ. υπερταμείο για 99 χρόνια!).

Επειδή, δύο χρόνια μετά τις εκλογές η χώρα επέστρεψε οικονομικά εκεί που ήμασταν το 2014.

Επειδή φθάσαμε να κλείνουν μεγαθήρια όπως το Καρφουρ-Μαρινόπουλος και το Δημοσιογραφικό Συγκρότημα Λαμπράκη.

Επειδή χειριστήκαμε εντελώς ερασιτεχνικά την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών με αποτέλεσμα να ξεσηκώσουμε εναντίον μας τον «κουμπάρο» Ερντογάν που με το άδικό του θέλει τώρα και τα ρέστα.

Επειδή για όλους αυτούς και πολλούς άλλους ακόμη ισοβαρείς λόγους η Ελλάδα μόνο βήματα προς τα πίσω κάνει την τελευταία διετία, εξουδετερώνοντας, έτσι τα όποια -λίγα και αναιμικά- καλά επιχείρησε να κάνει η κυβέρνηση. (Πχ. ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, γύρισε μπούμερανγκ!)

Θεωρούμε ότι η εμμονή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ολοκληρώσει την τετραετία μόνον πρόσθετα δεινά θα συσσωρεύσει στη χώρα.

Εκτιμούμε ότι, οι εκλογές είναι η μόνη δημοκρατική οδός προς την έξοδο από την πολύπλευρη κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Να πάρει ο λαός τις τύχες των παιδιών του στα χέρια του!