Σε νέα διάσκεψη στις αρχές Μαρτίου συμφώνησαν Αναστασιάδης και Ακιντζί

Λευκωσία.- Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί στην συνάντησή τους σήμερα, Τετάρτη, κάλεσαν τα Ηνωμένα Έθνη «να προετοιμάσουν νωρίς τον Μάρτιο, σε συνεργασία με τις εγγυήτριες δυνάμεις, τη συνέχεια της διάσκεψης για την Κύπρο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ , Έσπεν Αϊντε.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες έκαναν απολογισμό μετά τη διάσκεψη της Γενεύης και για την συνάντηση των τεχνοκρατών στο Μον Πελερέν.

Επίσης, αποφασίστηκε ότι οι δύο ηγέτες θα συναντώνται μια φορά την εβδομάδα όλο τον Φεβρουάριο και οι διαπραγματευτές θα συνεχίσουν τις τακτικές συναντήσεις, τρεις φορές την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, Βίκτωρα Παπαδόπουλο, ο Νίκος Αναστασιάδης θα επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενδέχεται αύριο, Πέμπτη, να συναντηθεί στην Αθήνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Για την σημερινή συνάντηση, ο πρόεδρος Αναστασιάδης απέφυγε να κάνει δηλώσεις και παρέπεμψε στην ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών. «Όσα λιγότερα λέγονται, τόσο καλύτερα μπορεί να συμβάλουν στο θετικό κλίμα στον διάλογο, συνεπώς οποιεσδήποτε δηλώσεις δεν συμβάλουν σε αυτό που οι δύο κοινότητες επιδιώκουν» σημείωσε.

Αναφορικά με την ένταση που προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι «είναι αρνητικός παράγοντας», αλλά, είπε, ελπίζει ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ