Η ελληνικής καταγωγής τραγουδίστρια Vassy στην κορυφή του «U.S. Dance Radio»

Νέα Υόρκη.- Στο ελληνικό Γραφείου Τύπου του Μανχάταν πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα συνέντευξη Τύπου της διεθνώς αναγνωρισμένης Ελληνοαυστραλέζας τραγουδίστριας, Vassy, παρουσία της διευθύντριας του Γραφείου Τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Αθανασίας Παπατριανταφύλλου, καθώς και δημοσιογράφων από τα ελληνικά ΜΜΕ της Νέας Υόρκης.

Η Vassy ή αλλιώς Βασιλική Καραγιώργου με καταγωγή από τα Γρεβενά από την πλευρά της μητέρας της και από την Κοζάνη από την πλευρά του πατέρα της, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία, σήμερα ακολουθεί μία εξαιρετικά επιτυχημένη καριέρα στον καλλιτεχνικό χώρο ως τραγουδίστρια, στιχουργός και μουσική παραγωγός.

Η ελληνικής καταγωγής τραγουδίστρια Vassy. Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου Νέας Υόρκης.

Η ίδια μεγάλωσε στο Darwin της Αυστραλίας και ενώ, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, από μικρή ήξερε ότι ήθελε να ασχοληθεί με το τραγούδι, μετά το σχολείο σπούδασε Αρχιτεκτονική διότι ο πατέρας της -ο οποίος δυστυχώς δεν βρίσκεται πια στη ζωή– επέμενε πως ο καλλιτεχνικός χώρος δεν είναι μία ασφαλής και σίγουρη επαγγελματική καριέρα.

Παρόλα αυτά, η Vassy, με πολλή δουλειά και επιμονή ξεκίνησε να γράφει και να ερμηνεύει τη δική της μουσική και η επιτυχία δεν άργησε να έρθει. Το ξεκίνημα έγινε όταν ο ραδιοφωνικός σταθμός της Αυστραλίας, «Triple J» την ανακάλυψε όταν η ίδια κέρδισε διαγωνισμό για το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς. Η ίδια θυμάται εκείνη την ημέρα χαρακτηριστικά, λέγοντας: «Με πήρε τηλέφωνο ο άντρας της αδελφής μου να μου πει ότι κέρδισα τον διαγωνισμό και εγώ στην αρχή πίστευα ότι μου κάνει πλάκα».

Το 2014 ξεκίνησε η συνεργασία της με τον διάσημο σε σε όλο τον Κόσμο DJ και μουσικό παραγωγό David Guetta στο τραγούδι «Bad», το οποίο έγινε 7 φορές διπλά πλατινένιο. Ακολούθησαν και άλλα τραγούδια, καθώς και επιτυχημένες συνεργασίες με γνωστούς Djs όπως ο Tiesto.

Ακόμα, η Vassy έχει γράψει τη μουσική και τα τραγούδια για την επιτυχημένη ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, «Frozen», καθώς και για διαφημιστικά μεγάλων εταιρειών όπως της Pepsi και της Victoria’s Secret.

Αυτή τη στιγμή το νέο single τραγούδι της Vassy με τίτλο «Nothing to lose» είναι το νούμερο 1 hit στο «U.S. Dance Radio», καθώς και στα τοπ 10 Billboard chats.

Στην Ελλάδα η ίδια τραγούδησε με τους Playmen στα Mad VMAs 2016, ενώ δηλώνει πως την ενδιαφέρει πολύ να εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές στην Ελλάδα που τόσο αγαπάει και στηρίζει με κάθε τρόπο. «Είμαι Ελληνίδα πιο πολύ από Αυστραλέζα. Μαγειρεύω ελληνικά φαγητά, αγοράζω ελληνικά προϊόντα και παρότι έχω πιο πολύ ευχέρεια στην αγγλική γλώσσα καθότι μεγάλωσα στην Αυστραλία, στην οικογένειά μου και τα ανηψάκια μου μιλάω μόνο ελληνικά».

Ενεργή και σε φιλανθρωπίες και σε κοινωνικά ζητήματα η Vassy έχει υπάρξει brand ambassador για αντιρατσιστικές καμπάνιες όπως το «No hate» που στηρίζει τα παιδιά – θύματα bullying ενώ έχει προσφέρει εθελοντική βοήθεια σε πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται αυτές τις ημέρες καθώς ήταν καλεσμένη στο ΑΜP Radio όπου τραγούδησε ζωντανά και μίλησε για τη δουλειά της. Την επόμενη εβδομάδα η επιτυχημένη τραγουδίστρια θα βρεθεί στο Λος Αντζελες όπου θα τραγουδήσει στα Grammys , ενώ μετά σειρά έχει το Miami και το Ultra Festival. Κατόπιν η ίδια επιθυμεί να επιστρέψει στο στούντιο για να ηχογραφήσει το νέο της τραγούδι και το καλοκαίρι να κάνει συναυλίες σε Αμερική και Ευρώπη.

Στόχος της είναι να καταφέρει να βρεθεί στο νούμερο 1 και στο Pop U.S. radio, ενώ η μοναδική πικρία που νιώθει είναι που ο πατέρας της, τον οποίο αγαπάει πολύ, δεν πρόλαβε να δει τον επιτυχημένο δρόμο που πήρε η καριέρα της.

Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με την όμορφη και γλυκιά Vassy να ευχαριστεί τους Ελληνες δημοσιογράφους για την παρουσία τους και να τονίζει την ξεχωριστή θέση που έχει στην καρδιά της η Ελλάδα.

Φλάβια Σγκόιφο

ekirikas.com

Φωτογραφία πρώτης σελίδας: Από αριστερά η δημοσιογράφος του Εθνικού Κήρυκα, Φλάβια Σγκόιφο, η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Αθανασία Παπατριανταφύλλου και η τραγουδίστρια Vassy. Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου Νέας Υόρκης.