Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης οι αγρότες με τα τρακτέρ

Αθήνα.- Με 30 τρακτέρ θα μπουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 2 το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο Δερβενίου στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης «κάναμε αίτημα στην τροχαία και αφού διαβουλεύτηκαν μας έδωσαν θετική απάντηση για την μετάβαση των 30 τρακτέρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης».

Η κινητοποίηση εντάσσεται στη διοργάνωση συλλαλητηρίου, στις 12.00, με αφορμή τα εγκαίνια (19.00) της 10ης Διεθνούς Έκθεσης Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας Ζootechnia, που ανοίγει τις πύλες της αύριο, Πέμπτη και θα διαρκέσει έως τις 5 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι το μπλόκο επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ύψος του Δερβενίου, έστησαν με τα τρακτέρ τους αγρότες από τις περιοχές Λητής, Δρυμού, Μελισσοχωρίου, Ασσήρου και Λαγκαδά.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κινητοποιήσεις αγροτών σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, με αποκλεισμούς εθνικών οδών και συγκεντρώσεις αγροτικών μηχανημάτων δίπλα από οδικές αρτηρίες.

Στην Αχαΐα, αγρότες έχουν αρχίσει να σταθμεύουν αγροτικά μηχανήματα δίπλα από την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας.

Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο γραμματέας του αγροτικού συλλόγου δυτικής Αχαΐας Δημήτρης Φλίγγος, συγκέντρωση μηχανημάτων θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή, χωρίς όμως να γίνει αποκλεισμός της εθνικής οδού.

Ωστόσο, την Κυριακή το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση, όπου θα αποφασισθεί αν θα κλιμακωθούν ή όχι οι κινητοποιήσεις. Στην Αιγιάλεια, αγρότες αποκλείουν κάθε απόγευμα για περίπου τρεις ώρες την εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου.

Στην Αιτωλοακαρνανία, αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ δίπλα από την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου, αλλά δεν έχουν πάρει απόφαση για αποκλεισμό του δρόμου.

Επίσης, στην περιοχή της Βόνιτσας αγρότες προχωρούν κάθε μεσημέρι σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Βόνιτσας – Λευκάδας, στο ύψος του κόμβου της «Βρυσούλας».