Τσαβούσογλου: Υπάρχει κίνδυνος για «ατύχημα»

Αγκυρα.- Επίθεση στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή τη ρίψη στεφάνου από τον υπουργό Άμυνας πάνω από τα Ίμια. Ο Τσαβούσογλου προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξει ένα «ανεπιθύμητο ατύχημα», που δεν θα μπορεί να διορθωθεί, σε περίπτωση που οι προκλήσεις από πλευράς της Ελλάδας κορυφωθούν, και συνέστησε σωφροσύνη στον υπουργό Αμυνας.

Ο κ. Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στις διερευνητικές συνομιλίες για τα θέματα του Αιγαίου με την Ελλάδα, δήλωσε στην εφημερίδα Χουριέτ: «Εμείς συνεχίσαμε τις διερευνητικές. Στην κυβέρνηση Τσίπρα, ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος που είναι εταίρος της εξουσίας, είναι και υπουργός Άμυνας. Αυτός ο υπουργός προβαίνει συνεχώς σε προκλήσεις. Η Ελλάδα κάνει προκλητικά πράγματα από καιρό.

»Εμείς είμαστε ψύχραιμοι για να μην υπάρξει ένταση με τη γείτονα. Τα περισσότερα ούτε καν τα δημοσιοποιούμε. Αλλά κλιμακώνουν την κατάσταση, με αφορμή το θέμα των Ιμίων. Ο υπουργός Αμύνης πρέπει να είναι σώφρων. Δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται την σωφροσύνη μας. Ξέρουμε να δώσουμε τη δέουσα απάντηση. Δεν είναι νέα η συμπεριφορά του υπουργού.

»Εμείς αυτά τα έχουμε πει στον Τσίπρα και τα λέμε. Μεταξύ των δυο χωρών τα θέματα που διαφωνούμε πρέπει να επιλύονται με διάλογο. Πρέπει να είμαστε διακριτικοί. Αν η κατάσταση κορυφωθεί και προκύψει ένα ανεπιθύμητο ατύχημα, δεν θα μπορεί να διορθωθεί. Συμπεριφερόμαστε με ωριμότητα. Και ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας πρέπει να κινείται με ωριμότητα».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία ΑΠΕ