«Αλλάχου Άκμπαρ» φώναξε ο ένοπλος που επιχείρησε να μπει στο Λούβρο

Παρίσι.- «Αλλάχου Άκμπαρ», που σημαίνει «ο Θεός είναι μεγάλος», φώναξε ο ένοπλος που επιχείρησε το πρωί να μπει στο μουσείο του Λούβρου επιχειρώντας να εξουδετερώσει με μαχαίρι έναν στρατιώτη, σύμφωνα με γαλλικά Μέσα.

Ο στρατιώτης που έκανε περιπολία απάντησε με πραγματικά πυρά και τραυμάτισε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα τον δράστη. Το περιστατικό συνέβη στις 10 τοπική ώρα στο πολυσύχναστο Καρουζέλ του μουσείου όπου βρίσκονται πολλά καταστήματα.

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της Realnews, στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, στο σημείο που έγινε η επίθεση έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και εκπρόσωποι του υπουργείου εσωτερικών.  Οι γαλλικές αρχές κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση. Ο δράστης είχε μαζί του βαλίτσα που σύμφωνα με την αστυνομία δεν περιείχε εκρηκτικά.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Το μουσείο του Λούβρου εκκενώνεται ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των συρμών του μετρό. Ο στρατιώτης έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Φέρει ελαφρά τραύματα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας στρατιώτης έξω από το Λούβρο, πυροβόλησε έναν ύποπτο άνδρα ο οποίος επιχείρησε να μπει στο μουσείο με έναν χαρτοφύλακα.

Αυτή την ώρα, το μουσείο έχει εκκενωθεί, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Κασνέβ, κάνει λόγο για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό.

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της Realnews στο Παρίσι,Μαρία Δεναξά, ο δράστης φέρεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά, ενώ την είδηση μετέδωσε πριν από λίγο το RTL.