Ομογενής ηλεκτρολόγος, ο νέος γερουσιαστής του κόμματος «Ένα Έθνος» στη Δ. Αυστραλία

Μελβούρνη.- Η είσοδος του ομογενή ηλεκτρολόγου από την Δ. Αυστραλία Πίτερ Γεωργίου στη Γερουσία της χώρας είναι πλέον βέβαιη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ιστοσελίδας neoskosmos.com. το οποίο έχει ως ακολούθως: Ο Γεωργίου, έθεσε υποψηφιότητα στις προηγούμενες εκλογές με το κόμμα «Ένα Έθνος» και ως πρώτος επιλαχών μετά τον απερχόμενο Rod Culleton θα αναλάβει τη θέση του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έδωσε το πράσινο φως στον ομογενή μετά την απόφασή του ότι ο Rod Culleton, ο οποίος εκλέχθηκε στη Δ. Αυστραλία με το κόμμα της Pauline Hanson, One Nation, δεν έχει το δικαίωμα να αναλάβει το αξίωμα του γερουσιαστή γιατί έχει ποινικό μητρώο. Μετά από αυτή την εξέλιξη η υποψηφιότητα του Culleton δεν ήταν έγκυρη και έτσι τη θέση του θα πάρει αυτός που ήρθε δεύτερος στην εκλογική αναμέτρηση του Ιούλιο.

Ο 42χρονος Πίτερ Γεωργίου, που θα αντικαταστήσει τον Culleton, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα The Australian, ανέφερε ότι αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική και προσχώρησε στο κόμμα «Ένα Έθνος», γιατί είχε απογοητευθεί από τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα και ότι πιστεύει πως η εκλογή του Donald Trump στις ΗΠΑ αποδεικνύει ότι όλα είναι πιθανά, για κάποιον που θέλει να μπει στην πολιτική. Πρόσθεσε επίσης ότι ασπάζεται τις θέσεις του Culleton όσον αφορά την «αρπακτική» συμπεριφορά των μεγάλων τραπεζών αλλά ως γιος δύο Ελλήνων μεταναστών που εγκαταστάθηκαν στην Αυστραλία την δεκαετία του ’70, δεν συμφωνεί με τον περιορισμό της μετανάστευσης, πολιτική υψίστης σημασίας για το κόμμα «Ένα Έθνος» και την αρχηγό του Pauline Hanson.

Η αρχηγός του κόμματος «Ένα Έθνος» καλωσόρισε ήδη, τον Πίτερ Γεωργίου στους κόλπους της κοινοβουλευτικής της ομάδας. Πάντως η επίσημη είσοδος του στην Γερουσία θα γίνει εντός των επομένων ημερών και αφού μετρηθούν και πάλι οι ψήφοι που πήρε κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, διαδικασία που προβλέπει ο εκλογικός νόμος.