Μετωπική σύγκρουση μεταξύ ΕΡΤ και Νέας Δημοκρατίας

Αθήνα.-Νέα σύγκρουση ανάμεσα στην ΕΡΤ και τη Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε συνέχεια των όσων ακούστηκαν σχετικά με την επίσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ. στη Μόρια από δημοσιογράφο και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο διευθυντής του Γρ. Τύπου της Ν.Δ. κ. Μακάριος Λαζαρίδης άσκησε σκληρή κριτική. Μιλώντας σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης έκανε λόγο «για πληρωμένα πιστόλια του Μεγάρου Μαξίμου», ενώ στις διευκρινίσεις που ζήτησαν οι δημοσιογράφοι, υποστήριξε: «επειδή με προκαλείτε πρέπει να σας πω, χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων είχε χρόνο για την αθλιότητα του κ. Βαξεβάνη, του κ. Καλογρίτσα, του κ. Παππά και του κ. Τσίπρα που θίγουν την προσωπική ζωή του προέδρου της ΝΔ, δεν είχε χρόνο για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Αυτή είναι η ΕΡΤ. Η ΕΡΤ δεν παίζει τις δημοσκοπήσεις στις οποίες προηγείται η ΝΔ και δίνει εκπομπή στην Κατερίνα Ακριβοπούλου που υβρίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σε απάντησή της, η ΕΡΤ ανέφερε: «Τα στούντιο της ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΡΤ φιλοξενούν εκπροσώπους όλων των πολιτικών χώρων, χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία. Η ΕΡΤ εγγυάται ότι οι προσκεκλημένοι μπορούν και θα μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, ακόμα και αν αυτή στρέφεται εναντίον της ΕΡΤ. Η στοχοποίηση δημοσιογράφων, σε κάθε περίπτωση, δεν ωφελεί τη δημοκρατία».

Στην αντεπίθεση η ΝΔ

«Διαβάσαμε με προσοχή την ανακοίνωση της ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη και Τσακνή. Δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία, όταν, την Παρασκευή, η κυρία Γιάμαλη ειρωνευόταν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν είδαμε καμία ευαισθησία, όταν οι κ. Ταγματάρχης και Τσακνής όριζαν συντονίστρια ενημερωτικής εκπομπής την κυρία Ακριβοπούλου, μόνιμη υβρίστρια της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού της», αναφέρει σε ανταπάντησή της η ΝΔ και προσθέτει:
«Η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της σέβονται τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς της ΕΡΤ. Σε αντίθεση με την διοίκηση Ταγματάρχη και Τσακνή, που -ενώ η ΕΡΤ διαθέτει ικανούς δημοσιογράφους- επιλέγει για τις εκπομπές της εξωτερικούς συνεργάτες. Παραδίδουμε τους κ. Ταγματάρχη και Τσακνή στην κρίση των σκληρά φορολογούμενων πολιτών».

Σε αυτό το κλίμα, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ματαιώσει προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα παρουσία του στην ΕΡΤ με αντικείμενο τα εθνικά θέματα. Ο κ. Κουμουτσάκος σημειώνει ότι η στάση της ΕΡΤ «όπως προκύπτει και από τις σημερινές ανακοινώσεις κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εξασφαλίζει ατμόσφαιρα αντικειμενικής και νηφάλιας συζήτησης, ειδικά για πολύ σοβαρά θέματα όπως τα εθνικά».

Παρά το γεγονός ότι στην Πειραιώς πνέουν μένεα κατά της διοίκησης της ΕΡΤ και συγκεκριμένων εξωτερικών συνεργατών, πρόθεση εμπάργκο στις εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης δεν εξετάζεται. Τουλάχιστον, προς το παρόν.