ΑP: Συνελήφθησαν ακόμη έξι Τούρκοι στον Εβρο – Ζητούν άσυλο στην Ελλάδα

;Εβρος..- Στον εντοπισμό και τη σύλληψη έξι ακόμη Τούρκων υπηκόων σε ελληνικό έδαφος προχώρησαν οι αρχές αναφέρει το πρακτορείο Associated Press που επικαλείται την ελληνική αστυνομία.   Πρόκειται για δύο οικογένειες, οι οποίες συνελήφθησαν στον Έβρο για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα και σχεδιάζουν να ζητήσουν άσυλο, υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο διώξεων στη χώρα τους.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι συνέλαβε δύο διακινητές- έναν 38χρονο Τυνήσιο και έναν 21χρονο Μαροκινό- οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τους έξι Τούρκους.   Μάλιστα, το AP, επικαλούμενο τις ελληνικές αρχές, αναφέρει ότι πάνω από 100 Τούρκοι έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ανάμεσά τους και οι 8 στρατιωτικοί που έφτασαν με ελικόπτερο.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν στη γείτονα προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο με την Άγκυρα.  Όλοι οι Τούρκοι υπήκοοι που κατόρθωσαν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος υποστηρίζουν ότι διατρέχουν κίνδυνο στη χώρα τους, καθώς η τουρκική κυβέρνηση τους συνδέει με την απόπειρα πραξικοπήματος.