Θύμωσαν οι Πυροσβέστες και τα “έσπασαν” στο υπουργείο της Γεροβασίλη

Αθήνα.- Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όταν πυροσβέστες που διαμαρτύρονται για τη μη μονιμοποίησή τους έσπασαν την πόρτα του κτιρίου και μπήκαν μέσα.

Η ένταση προκλήθηκε όταν οι πυροσβέστες ζήτησαν από τα ΜΑΤ που φρουρούσαν την είσοδο του υπουργείου να αποχωρήσουν, προκειμένου να μπουν στο κτίριο. Οι αστυνομικοί δεν αποχώρησαν, με αποτέλεσμα οι διαμαρτυρόμενοι πυροσβέστες να εξαγριωθούν, να σπάσουν την πόρτα και τις τζαμαρίες και να εισβάλουν στο υπουργείο.

Αυτή την ώρα οι πυροσβέστες είναι έξω από το υπουργείο όπου και παραμένουν αναμένοντας την επίσημη τοποθέτηση της Όλγας Γεροβασίλη ενώ ορισμνένοι συνάδελφοί τους παρεμένουν στο εσωτερικό.

Νωρίτερα, οι πυροσβέστες 5ετίας βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους, ενώ το πρωί πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Στο μεταξύ αυτήν την ώρα πενταμελής επιτροπή από όλα τα σώματα ασφαλείας βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ζητά συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, για του εκθέσει τα αιτήματά της.

Oι πυροσβέστες που κινδυνεύουν στις 10 Φεβρουαρίου να μείνουν άνεργοι, ενημερώθηκαν πως έχει σταλθεί στους θεσμούς επιστολή με κοστολογημένο πλάνο υπογεγραμμένα από τα υπουργεία Οικονομικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Προστασίας του Πολίτη και αναμένεται απάντηση.

Οι πυροσβέστες καταγγέλλουν πως, «τα ψέματα συνεχίζουν και δεν υπάρχει καμία ανάληψη ούτε επίρριψη ευθύνης σε κανέναν από τους κατά καιρούς εμπλεκόμενους έστω και τώρα την ύστατη στιγμή καθώς  λίγες μέρες οδηγούνται 2100 άνθρωποι στην απαξίωση και την εργασιακή αβεβαιότητα».