Συγκέντρωση πυροσβεστών έξω από τη Βουλή, μέσα κατατέθηκε η τροπολογία

Αθήνα.- Με αίτημα τη μονιμοποίησή τους, πυροσβέστες πενταετούς θητείας έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί της Πέμπτης έξω από τη Βουλή.

Λόγω της κινητοποίησης παραμένει κλειστό το ρεύμα ανόδου της Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας βρίσκονται σε αναγκαστική άδεια από τις 9 του μηνός. Ζητούν να ψηφιστεί τροπολογία για την μονιμοποίησή τους στο Πυροσβεστικό Σώμα και όχι να παραταθούν οι συμβάσεις τους κατά τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τις πληροροφορίες, η συνάντηση που είχαν χθες, Τετάρτη, με εκπροσώπους των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ απέβη άκαρπη. Οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών ανέφεραν ότι οι απαντήσεις που πήραν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν ταυτίζονται.

Τι αναφέρει η τροπολογία που κατατέθηκε

Η τροπολογία ορίζει ότι παρατείνεται μέχρι 3 έτη κατ’ ανώτατο όριο η θητεία των προσληφθέντων πυροσβεστών οι οποίοι εντάσσονται αυτοδίκαια, με τη λήξη της παράτασης, στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και καταλαμβάνουν νέες οργανικές θέσεις που συνιστώνται με ΠΔ, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων οργανικών θέσεων της ειδικής κατηγορίας από όπου προέρχονται.

Προβλέπεται επίσης ότι με ΚΥΑ μπορεί η κατά τα ανωτέρω ένταξη αυτών να γίνει και πριν από την παρέλευση της πενταετίας.

Επίσης ορίζεται ότι απονέμεται στους ανωτέρω, με ΠΔ, αναδρομικά από 9.2.2017, ο βαθμός πυροσβέστη αναφορικά με την επετηρίδα και τις βαθμολογικές προαγωγές αυτών.

Newsroom ΔΟΛ