Τσιμπήματα: Στο τέλος θα μας μείνει το νέο …φέσι!

H  Αθήνα, μόλις έγινε γνωστό ότι συναίνεσε στην υιοθέτηση μέτρων-μεταρρυθμίσεων για μετά το 2019, έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν πρόκεται για νέα μέτρα λιτότητας. «Για κάθε ένα ευρώ φόρου θα υπάρχει και ένα ευρώ φοροαπαλλαγής, από το 2019» τόνισε κυβερνητικός αξιωματούχος.

 
Ερωτηθείς ωστόσο για αυτή τη δήλωση της Αθήνας, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ με διπλωματικό τρόπο εξήγησε ότι εάν υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις που θα συμφωνηθούν και τηρηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, τότε το όποιο δημοσιονομικό περιθώριο θα δημιουργείται θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μέτρα ανάπτυξης σε συμφωνία πάντα με τους θεσμούς.

 

Ας περιμένουμε. Η σπουδή με την οποία ο Nίκος Παππάς βγήκε στον N. Χατζινικολάου να υποστηρίξει ότι δεν θα υπάρχει επιβάρυνση για τον Έλληνα πολίτη, μας εμβάζει σε σκέψεις. Και σε υπολογισμούς! Δηλαδή εάν κάποιου μειωθεί η σύνταξη κατά -ας πούμε- είκοσι Ευρώ, και δεν έχει σπίτι δικό του, άρα δεν πληρώνει ΕΝΦΙΑ, από πού θα πάρει την αντίστοιχη μείωση; Από τον ΦΠΑ στην εστίαση; Κι αν δεν τρώει -που δεν θα τρώει- έξω; Από που θα πάρει την αντίστοιχη μείωση;

Και εάν οι θεσμοί δεν συμφωνήσουν για τις μειώσεις; Να μου το θυμηθείτε: Στο τέλος θα μας μείνει το νέο …φέσι!